Lengyelország atomfegyverekhez szeretne jutni

Kraszewski tábornok valósnak és szükségesnek tartotta a nukleáris fegyverek lengyelországi megjelenését.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Lengyelországnak néhány éven belül atomfegyverekhez kell jutnia – jelentette ki Jaroslaw Kraszewski lengyel tábornok az RMF FM rádióállomásnak adott interjúban.

„Reálisnak tartom ezt a forgatókönyvet” – mondta a lengyelországi atomfegyverek kilátásairól. Szerinte az ország hozzájuthatna, különösen a NATO nukleáris megosztási programjának részeként.

„Egy ilyen arzenál jelenlétét a következő évek kihívásának tartom. Remélem, hogy erre is sor kerül” – mondta a tábornok.

Azzal a megállapítással kapcsolatban, hogy a nukleáris fegyverek fenntartása drága mulatság, Kraszewski azt mondta, hogy „a biztonságnak nincs ára”.

A nukleáris megosztási program lehetővé teszi az Amerika számára, hogy atomfegyvereiket olyan NATO-országokban helyezzék el, amelyek nem rendelkeznek ilyen fegyverekkel.

Az USA 100 taktikai nukleáris robbanófejet tart európai országokban és Törökországban. A B61–3 és B61–4 bombákat öt NATO-országban – Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Törökországban – hat bázison tárolják.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 2023 októberében azt mondta, hogy Oroszországnak „kompenzációs intézkedésekhez” kell folyamodnia válaszul az amerikai atomfegyverek európai telepítésére. A miniszter hangsúlyozta, hogy a Nyugat európai politikájának eredményeként a bizalomépítő intézkedések és a fegyverzetellenőrzés rendszere megsemmisült, amihez hozzátartozik az Egyesült Államok kilépése számos biztonsági szerződésből.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Válaszcsapás: A NATO a harmadik világháborút gyakorolja a mostani hadgyakorlatán

(Magyar Hírlap nyomán Szent Korona Rádió)