Életfogytot kapott a több embert megölő hajléktalan

Az országban egyre több helyen okoz gondot az életvitelszerűen utcán élés. Budapesten a legnagyobb a gond, ahol a baloldali vezetés liberális puha kezűséggel bánik ezekkel a sokszor ember alatti szintre süllyedt emberekkel, akik a közöny helyett segítségre szorulnának. Ezt bizonyítja az az eset, ami kapcsán egy hajléktalan férfit jogerősen életfogytiglanra ítéltek, mert Salgótarjánban két ember életét oltotta ki. A másik hajléktalant, egy nőt, emberölés miatt bíróság elé állították, és tíz éves szabadságvesztésre ítélték.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a normalitásért harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Tényleges életfogytiglanra ítéltek jogerősen egy hajléktalan férfit, aki két embert ölt meg Salgótarjánban – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a Nógrád Vármegyei Főügyészség 2021 decemberében emelt vádat egy erőszakos többszörös visszaesővel és társával szemben életellenes bűncselekmények miatt. A Balassagyarmati Törvényszék 2023. január 19-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a középkorú férfit bűnösnek mondta ki több emberen elkövetett emberölés bűntettében, és életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta azzal, hogy bűnügyi előéletére figyelemmel a feltételes szabadságra bocsátásból is kizárta.

A társát, egy nőt, emberölés bűntette miatt vonta felelősségre a bíróság és tíz év szabadságvesztésre ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint a bűntársak élettársként hajléktalan életmódot folytattak, szálláshelyük egy salgótarjáni híd alatt volt. 2020 őszén csatlakozott hozzájuk egy másik hajléktalan férfi, aki ittas állapotban, visszatérően szexuális ajánlatokkal ostromolta a női elkövetőt, aki őt rendszeresen visszautasította. 2020 szeptemberében a nő elpanaszolta élettársának, hogy újabb ajánlatot kapott a hozzájuk költözött férfitől. Ekkor az élettárs az akkor már ittasan egy matracon fekvő sértettet testszerte hétszer megszúrta, majd a kést a nő átvette és még kétszer mellkason szúrta a sértettet, aki ezután perceken belül meghalt – írták. 2021. január 11-én a korábbi erőszakos bűncselekményei miatt többször büntetett férfi egy másik nőismerősével szórakozott Salgótarjánban. Lerészegedtek, és amikor a férfi híd alatti szálláshelyéhez értek, szóváltásba keveredtek. A férfi dühében ütlegelni kezdte, majd 12 alkalommal megszúrta egy késsel a nőt, aki elvérzett. A Fővárosi Ítélőtábla január 25-én kelt jogerős másodfokú ítéletével az erőszakos, többszörös visszaeső férfi tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetését helybenhagyta, ellenben női bűntársa tíz év tartamú börtönbüntetését nyolc évre enyhítette a cselekmény óta eltelt időmúlásra, valamint büntetlen előéletére és másodlagos elkövetői szerepére tekintettel – áll a közleményben.

Csövesbánat, csicskagyász: nem lesz se alkohol, se drog a kerecsendi falu- és romanapon

Egyre több a besurranó tolvaj a fővárosban – újabb eset

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)