Egyre több a besurranó tolvaj a fővárosban – újabb eset

A besurranás jelensége egyre gyakoribb a fővárosban. A közterületeken elharapózó csöveshelyzet, az elégtelen rendőri jelenlét és a bíróságok puhaságának köszönhetően fokozódik a bűnügyi helyzet. Budapesten az elmúlt időben több eset is borzolta a kedélyeket. Zárjuk a kapukat, ha nem akarunk rokonát kereső cigányasszonnyal találkozni a konyhánkban. Itt van a legújabb eset.

Adód 1%-ával támogasd a közbiztonság javulását, támogasd a HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az éj leple alatt járják végig a lakásokat a besurranó tolvajok, méghozzá úgy, hogy végigpróbálgatják a kilincseket, hogy nyílnak-e maguktól, és ahol igen, onnan visznek, amit tudnak. Pontosan ez történt Erzsébetnél is, aki a VI. kerületben él, és nemrég tett közzé egy bejegyzést a szerencsétlen éjszakáról – bukkant rá a Metropol.

A beszámoló szerint a tolvajok az összes iratával együtt vittek, amit tudtak az Izabella utcai lakásából, mert éjszakára elfelejtette bezárni az ajtót. Azonban valószínűleg nem ő az egyetlen, aki így járt.

„Bejelentettük az esetet, a rendőrségen azt mondták, rengeteg a besurranó tolvaj… Vigyázzatok!”

– fogalmazott. A bejegyzés aztán gyorsan népszerűvé vált, tömegek osztották meg a hasonló tapasztalataikat. Az egyik hozzászóló azt írta, nála is próbálkozott egy nő. Kinyitotta az ajtót, és letagadta, hogy be akart volna menni a lakásába.

Letartóztatták a szegedi perselypénz tolvajt

Emberek életét sodorták veszélybe a kábeltolvaj cigányok Szolnokon

(Metropol nyomán Szent Korona Rádió)