A Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezi Rogán miatt az LMP

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli összehívását kezdeményezte hétfőn – közölte a párt. Korábban a Mi Hazánk és Vona Gábor is reagált: a nemzeti radikális párt vizsgálóbizottság elé vinné az ügyet, míg Vona feljelentéssel élt.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával egy büszke Magyarországért küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A közleményben kiemelték, hogy Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója egy vasárnapi interjúban (katt) súlyos állításokat tett Rogán Antal miniszteri tevékenységével kapcsolatban, különös tekintettel a szakszolgálat politikai célokra történő befolyásolására és használatára.

Álláspontunk szerint a Nemzetbiztonsági Bizottságnak az állítások megalapozottsága vonatkozásában soron kívül kell meghallgatnia Rogán Antal minisztert – írja az LMP.

Magyar az interjúban azt állította, hogy „mindenki tudja, hogy Rogán Antal irányítja a kormányzati kommunikációt, szerintem ezt ő se tagadja. Az utolsó miniszteri MTI-közleményt is Rogán Antal hagyja jóvá”. Varga Judit volt férje szerint Rogánnak már 2022 előtt is befolyással bírhatott a titkosszolgálatokra, azelőtt, hogy hivatalosan is hozzákerültek volna.

Beszélt arról is, hogy a felméréséket Rogán minisztériuma rendeli meg, a kabinetminiszter látja őket először, és ezzel nagyon sok mindent lehet befolyásolni. Mindenki tudja, hogy ezek az intézmények azt mérik, amit a megrendelő kér tőlük, mondta utalva arra, hogy már Novák Katalin lemondása előtt napokkal lehetett tudni, hogy mérik, le kell-e mondania a közvélemény szerint. Viszont azzal, hogy nem engedélyezték Novák számára a kommunikációt, hátrányos helyzetbe hozták. Rogánnal kapcsolatban hozzátette:

Számomra rossz érzés, hogy vannak vállalható kormányzati szereplők, miközben vannak mások a háttérben, akik sosem vállalják a nyilvánosságot, és ők meg a mögöttük álló körök kavarnak folyton. Ők nem elszámoltathatók, míg mások vállalják a nyilvánosságot, és csak ők elszámoltathatók.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

(24 nyomán Szent Korona Rádió)

A Mi Hazánk parlamenti vizsgálatot kezdeményez, Vona Gábor feljelentést tesz a Rogány-ügyben