Kezdődik a család hete

Ma kezdődik a házasság hete. A szent köteléket ünneplő eseményhez számos közéleti személyiség csatlakozott, így mára négy kontinens 21 országában ünneplik a nemzet legkisebb és egyben legfontosabb egységét az esemény hivatalos oldala szerint. Ennek védelme azért is fontos napjainkban, mert a terjedő liberalizmus a közösségek szétroncsolását, minden identitás lebontását propagálja. A férfi és nő közötti szövetséget próbálja relativizálni egynemű párok közötti, állat és ember közötti, vagy egyéb devianciák pártolásával. Mi azonban kimondjuk. A család az egy férfi és nő életszövetsége, aminek nem a kiskutya a gyümölcse, hanem a gyermek.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a normalitásért harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, amely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét.

,,Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

– állítják az esemény szervezői, amelyre évről évre Valentin nap környékén kerül sor.

Az eseményhez számos közéleti személyiség is csatlakozott, többek között Tuzson Bence igazságügyi miniszter, aki egy Facebook-posztban fejezte ki támogatását.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő is megosztott egy posztot az esemény kapcsán, amelyben azt írta,

,,A házasság egy életre szóló, szent kötelék, melyben a felek egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekednek. 2024-ben február 11-tól 18-ig tart a Házasság hete. Zitával nyáron leszünk 44 éve házasok. Köszönöm az együtt töltött éveket!”

A közmédia is kiemelt jelentőséggel foglalkozik műsoraiban a házasság témájával. Lesz szó a családból hozott mintákról, a férfi és női szerepek egyensúlyáról és számos olyan kérdésről, amelyek egy boldog házassághoz szükségesek.

Egyre kevesebb gyerek születik és csökken a házasságkötések száma is

Legalizálnák az aberrált párok házasságát Görögországban

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)