Frissítés: Novák Katalin után Varga Judit is lemondott

Novák Katalin és Varga Judit bejelentette lemondását az elmúlt hét botrányát követően. Az új államfőt az Országgyűlésnek az elnöki megbízatás megszűnésétől számított harminc napon belül kell megválasztania.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Frissítés: Varga Judit is lemondott

Visszaadta mandátumát és kivonul a közéletből Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter, aki még tárcavezetőként ellenjegyezte a szombat délután lemondott Novák Katalin által aláírt, nagy port kavart elnöki kegyelmet. Varga az Európai Ügyek Bizottságának elnökeként és országgyűlési képviselőként dolgozott, valamint sajtóhírek szerint ő lett volna a kormánypártok EP-listájának vezetője a június 9-i választásokon.

Novák Katalin lemondását követően a botrányt kiváltó elnöki kegyelmet ellenjegyző korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit is visszaadta képviselői mandátumát. A korábbi miniszter közösségi oldalán azt írta: a politikai felelősséget vállalja, lemond országgyűlési képviselői és EP-listavezetői pozíciójáról is, kivonul a közéletből.

Korábban írtuk:

A köztársasági elnök szombat délután, egy videóüzenetben kifejtette: azért vállalta a köztársasági elnöki feladatot, mert szenvedélyesen szereti Magyarországot, „és mert hiszek önökben, hiszem hogy egy békés, szeretettel teli, egymásra odafigyelő nemzet a miénk. Hiszek a csendes többségben, a minden nap keményen dolgozó emberekben, a becsületben, az egyenes tartásban és a szeretet erejében. Ezeket az értékeket nagyszüleinktől, szüleinktől kaptuk, és gyerekeinknek, unokáinknak szeretnénk tovább adni”.

Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állok ki mellette. Államfőként ma utoljára szólok önökhöz, lemondok a köztársasági elnöki tisztségről.

– jelentette be Novák Katalin.

Novák Katalin beszéde végén megköszönte a magas színvonalú munkát, az elhivatottságot, megköszönte családjának a hátteret.

„Hálás vagyok azért, hogy a magyar nemzetet szolgálhattam”

– mondta Novák Katalin.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ez a Fidesz valódi arca: “Oroszország nem győzhet, csatlakoztunk Ukrajna béketervéhez” – mondta Novák Katalin

Novák Katalin ismét fogadta a buzeráns Pressmant és a “férjét”

(Index nyomán Szent Korona Rádió)