NATO országokon keresztül támadják az ukránok az oroszokat

Románián keresztül haladhatott át egy ukrán illegális robbanóanyag-szállítmány az oroszországi Voronyezsbe.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A georgiai (grúziai) állambiztonsági szolgálat szerint Románián is áthaladt egy illegális robbanóanyag-szállítmány, amely az ukrajnai Odesszából indult, célja pedig az oroszországi Voronyezs volt – idézi a Hotnews a Reuters beszámolóját.

A titkosszolgálat hétfői közlése szerint a grúz-orosz határon lefoglaltak egy furgont, amelyben gépkocsi-akkumulátornak álcázott robbanó szerkezeteket találtak. Az illegális szállítmányt ukrán állampolgárok próbálták Voronyezsbe vinni. Odesszából indultak útnak, majd Románián, Bulgárián, Törökörszágon és Georgián keresztül próbáltak a robbanóanyaggal az orosz városba eljutni. A G4Media az AFP hírügynökség alapján azt írja: hat darab robbanó szerkezetről van szó, ezek összesen 14 kilogramm C-4 típusú robbanóanyagot tartalmaztak

A georgiai biztonsági szolgálat nem adott ki azzal kapcsolatos információt, hogy ilyen céllal szállították Oroszországba a robbanóanyagot. Viszont 2022-ben az orosz vizsgálati szervek azt közölték, hogy az októberi, krími hídrobbantáshoz felhasznált, robbanószerrel megrakott kamion a mostanihoz hasonló útvonalon érkezett Ukrajnából Oroszországba.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egyre jobban szorul a hurok az ukrán állampolgárok körül

(Főtér nyomán Szent Korona Rádió)