Amerika Irán szövetségeseinek támadásával fokozza a feszültséget a Közel-Keleten

Az Egyesült Államok csapásokat intézett Irán szövetségesei ellen Irakban, Szíriában és Jemenben, tovább fokozva a Közel-Keleten a feszültséget, amely az izraeli háború kitörése után kezdődött a Gázai övezetben.

Adód 1%-ával ellensúlyozhatod a cionista propagandát, támogasd a HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az Egyesült Államok azzal az ürüggyel, hogy reagáljon a torony 22-es jordániai bázis ellen január 28-án végrehajtott dróntámadásra – amelyben három amerikai katona meghalt és több mint 40 ember megsebesült –, az Egyesült Államok csapásokat intézett az iráni Iszlám Forradalmi Gárda és annak iraki és szíriai leányvállalatai ellen. február 2-án.

A műveletben két B-1B bombázó vett részt az Egyesült Államokból. A célpontok között szerepeltek parancsnoki és irányító műveleti központok, hírszerző központok, rakéták, rakéták, dróntárolók, valamint az iráni támogatású erőkhöz tartozó logisztikai és hadianyag-ellátási lánc létesítményei.

A csapások 85 célpontot értek el hét létesítményben, három Irakban és négy Szíriában, 125 precíziós irányítású rakétával. Irakban 17, Szíriában pedig 29 embert öltek meg. Mindkét ország elítélte az amerikai támadást, mondván, hogy civilek is vannak az áldozatok között.

A támadás mértéke ellenére az Irán által támogatott erőket nem riasztották el. Az Iraki Iszlám Ellenállás – egy koalíció, amely a gázai háború kitörése óta vezeti az amerikai erők elleni hadműveleteket Irakban és Szíriában – megtámadta az észak-iraki Harir légibázist, ahol amerikai csapatokat telepítenek, valamint az amerikai Khrab al-t. -Jir repülőpálya Szíria északkeleti részén drónokkal február 3-án.

Később, február 4-én az IRI megtámadta a kelet-szíriai al-Omar olajmezőkön lévő amerikai támaszpontot. A támadásban az Egyesült Államok által támogatott Szíriai Demokratikus Erők hat harcosa meghalt, további 18 pedig megsebesült.

Az Egyesült Államok akciói nem korlátozódtak Irakra és Szíriára. Február 3-án az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság 36 jemeni húszi (Ansar Allah) telephely ellen mért csapást, amelyek között földalatti létesítmények, dróntárolók és hadműveleti helyszínek, rakétarendszerek, radarok és helikopterek voltak 13 különböző helyen.

A támadás – amely az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság által az elmúlt hetekben a harmadik volt – az Irán által támogatott csoport képességeinek lerontására tett kísérletet, amely november 19. óta támadja az izraeli kötődésű hajókat a Vörös-tengeren és az Ádeni-öbölben. Gáza támogatására.

Az Egyesült Államok február 4-én és 5-én újabb csapásokat jelentett be a húszik rakétái és drónjai ellen. A csoportot azonban ez nem riasztotta el. Február 6-án támadt egy brit és egy amerikai hajó megtámadásával a Vörös-tengeren, amelyeket a Morning Tide és a Star Nasia néven azonosítottak. Mindkét hajó megsérült.

Az Irak, Szíria és Jemen elleni közelmúltbeli amerikai támadások nemcsak elrettentették Iránt és szövetségeseit, de a közel-keleti helyzetet is sokkal veszélyesebbé tették. A támadások megmutatták, hogy Washington milyen hosszú ideig hajlandó támogatni a gázai izraeli háborút, amely eddig több mint 27 000 palesztin életét követelte.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

85 célpontra csapott le Irakban és Szíriában az USA

Mit fecsegett ki Trump volt védelmi minisztere?

(Orientalista nyomán Szent Korona Rádió)