Oroszország új hiperszonikus rakétát vetett be?

Szintet léptek az ukránok ellen alkalmazott fegyverekben az oroszok? Vagy csak egy terméktesztről beszélhetünk? A jövő majd megválaszolja ezeket a kérdéseket. De mit is lőttek ki? Alább kifejtjük: 

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Ukrajna azt állítja, hogy a február 7-i rakétacsapás során Oroszország a legújabb 3M22 “Zirkon” hiperszonikus rakétát használta Kijev ellen. Ennek igazolására be is mutattak egy talált darabot, melyen a rakéta jelzései találhatóak. Ha ez igaz, akkor ez a Zirkon hiperszonikus rakéta első ismert harci alkalmazása.

Az ukránok által közzétett kép.

Ez azonban számos érdekes kérdést vet fel. Az elsődleges kérdés, hogy mi szolgált hordozóeszközként a “haditengerészeti” hiperszonikus rakéta számára?

Jelenleg csak fregattokról és atom-tengeralattjárókról lehetséges az indítása, viszont ezek mind az Északi Flotta részét képezik, ennélfogva nem vehettek részt a támadásban. Ezért feltételezhető, hogy a parti rakétarendszert a Zirkon befogadására módosították.

Ezen forgatókönyv szerint az Orosz Fegyveres Erők célpontok elleni csapásmérő képessége drámaian megnőtt.

A Kinzsalokkal ellentétben – amelyeket csak az ellenség által folyamatosan megfigyelt, módosított MiG-31-esekről indítanak – sokkal nagyobb kihívást jelent majd a földi mobil telepítésről történő indítások nyomon követése az ukránok számára.

A Zirkonról érdemes megjegyezni, hogy 10734 km/órás maximális sebességével túl gyors ahhoz, hogy az amerikaiak által használt bármelyik légvédelmi eszközzel sikerüljön a likvidálása. Emellett majd’ 1000 km-es hatótávval rendelkezik, melynek megtételére lényegében 6 perc alatt képes.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

F-35-ösök hasíthatnak 2031-től Csehország egén

Hogyan alakított át Oroszország egy T-80-ast nagy teljesítményű rakétatüzérségi eszközzé?

(Lord Bebo nyomán Szent Korona Rádió)