Elutasította az amerikai szenátus a cionista terrorállam és Ukrajna támogatását

42 ezer milliárd forintnak megfelelő összeget adott volna az USA szenátorai által leszavazott törvénycsomag főként Ukrajnának és az éppen palesztin népírtást végző Izraelnek. Jelentős összeget szántak a déli határuk védelmének megerősítésére is és egy kis alamizsnát küldtek volna a látszat kedvéért a Gázai övezetnek “humanitárius segély” címén.

Adód 1%-ával ellensúlyozhatod a cionista propagandát, támogasd a HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Nem ment át az amerikai szenátuson az a 118 milliárd dolláros törvénycsomag, ami hatalmas összegeket juttatott volna Ukrajnának, Izraelnek és valamennyit Palesztinának is – írja a CNN. A 100 fős szenátusban 60 fős többségnek kellett volna támogatni a javaslatot, de azt 49 szavazattal 50 ellenében nem fogadták el.

A törvényjavaslat nagy összegeket csoportosított volna az Egyesült Államok déli határának védelmére, és széles körű jogosítványt adott volna az elnök kezébe, hogy szigorítson az átkelésen. Az amerikai politikusok szerint erre azért van szükség, mert rekordszámú bevándorló lép be illegálisan az országba.

Ezenkívül adtak volna:

  • 60 milliárd dollárnyi (több mint 20 ezer milliárd forintnyi) katonai támogatást Ukrajnának;
  • 14 milliárd dollárnyi (5 ezer milliárd forintnyi) katonai támogatást Izraelnek;
  • és 10 milliárd dollárnyi (3600 milliárd forintnyi) humanitárius segítséget Ukrajnának, a Gázai övezetnek és Ciszjordániának.

A salátatörvényt a két párt elvileg közösen dolgozta ki, végül azonban:

  • csak 45 demokrata és 4 republikánus szenátor szavazta meg;
  • miközben 45 republikánus, 4 demokrata és egy független szenátor ellenezte azt.

Ugyan korábban úgy nézett ki, hogy a republikánusok is támogatják a törvényjavaslatot, az utolsó pillanatban a legtöbben azért nem szavazták meg, mert szerintük az nem tesz eleget a határon kialakult helyzet rendezésére. Trump hevesen kritizálta a törvényt, egyes republikánusokat ez is elbizonytalaníthatott. A független, szociáldemokrata Bernie Sanders azért nem szavazta meg a törvényjavaslatot, mert

nem támogatja, hogy az Egyesült Államok fegyverekkel segítse Izraelt a palesztinok ellen vívott háborúban.

A szavazás után elkezdtek tárgyalni arról, hogy különveszik a törvény mexikói határra vonatkozó és külföldi támogatásokra vonatkozó részét, abban a reményben, hogy az utóbbiban sikerül egyezségre jutni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Netanjahu foytatná a vérengzést Gázában

Országos légiriadó Ukrajnában, robbanások Kijevben

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)