Megint nem jött be a moslékkoalíció: Összeveszett az MKKP és a Momentum Juhász Péteren

Nemrég a Kutyapárt bejelentette, hogy a az Együtt volt vezetőjét, a drogos Juhász Pétert indítják az V. kerületben. A Momentum vissza is léptette az ő jelöltjüket, Juhász javára, erre meg az MKKP mégsem támogatja Juhászt. Még mindig egy vicc a magyar baloldal, pláne, hogy nem tanultak a 2022-es választásokból és még mindig előválasztásokra akarják elégetni a pénzt…

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Hogy a bejelentésnek mi lesz a vége azt érdemes megvárni, hiszen egy hete az MKKP azt is bejelentette, hogy a nem drogos Juhász Pétert támogatják és őt indítják Budapesten a V. kerületben polgármesterjelöltként.

Ezt megelőzően a Momentum jelentette be, hogy a saját jelöltjüket indítják ugyanitt, akit Kerpel-Fronius Gábornak hívnak.

Igen ám, de a Kutyapárt bejelentése után bejelentették, hogy az előző bejelentésük tárgytalan és ők is beállnak Juhász Péter mögé. Juhász Péter a méltán emlékezetes Együttnek volt a társelnöke. Ők korábban egy párt voltak a Párbeszéddel. Illetve ketten együtt voltak egy fél párt.

Mindenesetre a Momentum bejelentése után a Kutyapárt azt jelentette be, hogy akkor ők inkább mégsem támogatják Juhászt.

Erre reagált most a Momentum, íme Bedő posztja: 

“Szomorúan olvastam, hogy miután a Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor visszalépett Juhász Péter javára, a kutyák kihátráltak az általuk javasolt, támogatott, és alkalmasnak tartott jelölt mögül. Arra hivatkoznak, hogy azzal túl közel kerülnének az ellenzékhez, ha Juhász Péter továbbra is az ő jelöltjük lenne. Ez olyan mértékben logikátlan, életidegen gondolkodás, amivel azt jelzi a Kutyapárt, hogy velük még egyetérteni sem lehet. A Momentum részéről szeretném megköszönni nekik a kitűnő jelöltet, és ha úgy döntenek, természetesen várjuk őket vissza. Hiszen könnyen lehet, hogy van még hátra egy előválasztás a Belvárosban, ahol győzni kell – stratégiai hiba egy előválasztás előtt megvonni a politikai támogatást egy jelölt mögül, hacsak nem az volt a céljuk, hogy rontsák Juhász Péter esélyeit. Reméljük, a belvárosi kutyapárt szavazók továbbra is velünk tartanak – mi számítunk rájuk.”

A Momentum politikusa kiemeli, hogy  néhány ember szerint ez nem következetes lépés, hiszen EP-listájukat Karácsony Gergely volt főtanácsadója vezeti, aki egyben Kerpel-Fronius Gáborral is szorosan együtt dolgozott, hiszen a részvételiségi kérdések a Momentum főpolgármester-helyetteséhez tartoznak. Ember legyen a talpán, aki tudja még követni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Cél az Európai Egyesült Államok – Tovább csorbítaná a nemzetállamok jogait a Momentum

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)