Ideje volt – végre emelkedett a rendvédelmi dolgozók fizetése

Nagyon ideje volt már, hogy emeljék a rendőrök bérét. Az elmúlt években a rendvédelmi szervek minden úton igyekezett toborozni, de azért a fizetésért, amiért a rendőröket, vagy épp a börtönőröket hívták a ,,hűvösre” nem sokan tolongtak az új jelentkezők. Most azonban a rendőröknek is érkezett a megemelt fizetés – tájékoztatta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

A HVIM harcol a modernitással szemben! Ajánld fel adód 1%-át Te is!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

,,Január 1-jével több mint 56 ezer hivatásos állományú rendvédelmi dolgozó illetménye emelkedett bruttó 79 500 forinttal”

– emelte ki az államtitkár. Hozzátette: a megemelt fizetést első alkalommal február első napjaiban utalták át a rendvédelmi dolgozóknak.

A hivatásos állomány másfél évvel korábban már részesült bruttó 116 ezer forint illetményemelésben, ezt követte a mostani – emlékeztetett Rétvári Bence.

Az illetményemelés a hivatásos rendvédelmi állomány több mint 56 ezer tagját érinti: rendőröket, terrorelhárítókat, tűzoltókat, börtönőröket, idegenrendészeti dolgozókat. Az emelést követően egy pályakezdő tiszthelyettes, aki 2022-ben 267 ezer forintot keresett, most 463 ezer forintot kap, egy pályakezdő tiszt, aki korábban 393 ezer forintot vitt haza, most már 589 ezer forintot keres. A költségvetés idén több mint hatvanmilliárd forint többletet tartalmaz a béremelés fedezetére – részletezte az államtitkár. Hozzátette: a tiszthelyettesi átlagilletmény 582 086 forintra, a tiszti átlagkereset 710 455 forintra emelkedett.

,,Magyarország biztonságát a rendvédelmi dolgozóknak is köszönhetjük”

 – fogalmazott az államtitkár. – A bajban mindig számíthatunk rájuk, ők is számíthatnak a kormányra. A veszélyek korában mindenki számára egyértelművé vált, hogy a biztonság és a rend mennyire fontos értékeknek számítanak – tette hozzá. Rétvári Bence hangsúlyozta: a rendvédelmi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülése is kiemelten fontos.

,,Köszönet és megbecsülés illeti a rendvédelmi szervek dolgozóit, akik nap mint nap a magyar emberek védelme és biztonsága érdekében veszik fel a szolgálatot”

– közölte az államtitkár.

Úgy tűnik, a németeknek nincs nagyobb gondjuk: A “szélsőjobboldali zene” ellen küzd a német rendőrség

A palesztin civilek mellett akart tüntetni egy aktivista Budapesten, a rendőrség azonban ezt sem engedélyezte

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)