Úgy tűnik, a németeknek nincs nagyobb gondjuk: A “szélsőjobboldali zene” ellen küzd a német rendőrség

Az akció központja Alsó-Szászország volt, de Hamburg, Berlin, Türingia, Rajna-vidék-Pfalz és Baden-Württemberg tartományban is tartottak házkutatásokat. Vicc, hogy pár Rechtsrock CD miatt ekkora felhajtást csinálnak, de persze az Antifa továbbra is vígan ver össze járókelőket és a migránsprobléma sem szűnt meg.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A “uszító, szélsőjobboldali” zene gyártása és terjesztése elleni küzdelem részeként a német rendőrség számos házkutatást végrehajtott csütörtökön országszerte több tartományban – jelentette be az észak-németországi Celle város ügyészsége.

Az akció központja Alsó-Szászország volt, de Hamburg, Berlin, Türingia, Rajna-vidék-Pfalz és Baden-Württemberg tartományban is tartottak házkutatásokat. Ezenkívül egy létesítményt a spanyolországi Mallorcán is átvizsgáltak. A hatóságok azt nem közölték, hogy pontosan milyen épületeket kutattak át, részleteket a műveletek lezárulta után hoznak majd nyilvánosságra. Az oldenburgi központi bűnügyi hatóság több hónapja kiterjedt nyomozást folytat egy olyan formálódó, országszerte aktív bűnszervezet ügyében, amelynek tagjai “a büntetőjog hatálya alá eső, uszító és szélsőjobboldali zenét állítanak elő, illetve terjesztenek Németországon belül és részben külföldön is”.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) szerint a zene és a zenei rendezvények fontos szerepet játszanak a szélsőjobboldali körökben.

“Az ebbe a közegbe tartozó fiatalok körében a szélsőjobboldali koncertek látogatása identitásképző, közösségerősítő hatású. A dalszövegeken keresztül terjesztik és rögzítik a szélsőjobboldali nézeteket és ellenségképeket”

– olvasható a BfV honlapján. A hatóság tájékoztatásából kiderül az is, hogy a szélsőjobboldali zenei szcéna a koronavírus-járvány idején, 2020-ban és 2021-ben még aktívabbá vált. Az alkotmányvédelmi hivatal adatai szerint 2022-ben országszerte 260 szélsőjobboldali zenei rendezvényt tartottak, ahol számos új felvétel jutott el a közönséghez.

Hazafiakra rendőrökkel támadnak – Az Antifa bezzeg működhet Németországban

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)