A transzneműeket is szívesen látnák a lengyel hadseregben

A védelmi minisztérium elemzi a “transznemű” személyek felvételének lehetőségét a lengyel fegyveres erőkbe – írja a gazeta.pl portál a védelmi minisztérium információira hivatkozva.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A jelenlegi jogszabályok szerint a transzneműek nem léphetnek be a lengyel hadseregbe. A “transzszexualizmus” és a “hermafroditizmus” a “betegség és fogyatékosság” kategóriában található a honvédelmi miniszter rendeletében, amely a katonai szolgálatra való alkalmasság elbírálásáról szól. A gazeta.pl portál keddi anyagában felidézi, hogy 2020-ban az akkori ombudsman, Adam Bodnar (ma igazságügyi miniszter) avatkozott be az ügyben. A védelmi minisztérium vezetőjéhez, Mariusz Blaszczakhoz fordult, hogy változtasson a jogszabályokon. Azzal érvelt, hogy a transzneműek “jelenleg nehezen vehetnek részt a katonai szolgálatban”, és szerinte ezen változtatni kellene.

“A “transzszexualizmus” és a “hermafroditizmus” olyan betegségként vannak felsorolva, amelyek alapján a bizottság az “E” vagy “N” kategóriát, azaz az aktív katonai szolgálat teljes, tartós vagy ideiglenes teljesítésére való alkalmatlanság státuszába sorolhatja a deviánst.

Eközben az Egészségügyi Világszervezet nyomása is nehezedik a lengyelek jövőjére, hiszen az 2018 óta nem ismeri el a transzszexualizmust mentális betegségként.

A gazeta.pl portál kérdést tett fel a védelmi minisztériumnak ezzel kapcsolatban, melyre a sajóosztály a következő választ adta: “A katonai szolgálatra való alkalmasság megítélésének kérdésében és a katonai orvosi bizottságok eljárásában a transz- és interszexuális személyek esetében a minisztériumon belüli egyeztetések során változtatási javaslatok születtek, de ezeket a védelmi minisztérium akkori vezetése nem fogadta el.”

“Szeretnénk azonban biztosítani Önöket arról, hogy komolyan vesszük a transznemű és interszexuális személyek katonai szolgálathoz való akadályoztatásának problémáját, és elemezzük az erre vonatkozó rendelkezések módosításának lehetőségét” – tették hozzá.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Súlyosan büntetik Oroszországban az LMBTQP-lobbistákat a 6 színű szivárványos zászló miatt

Biztosította a NAV a deviáns “családokat” a jogaikról

(Kresy.pl nyomán Szent Korona Rádió)