Így fordulnak el Orbántól támogatói (Olvasói levél)

Sokan vannak akik már tényleg nem azt nézik amit Orbán mond, hanem amit tesz, és a hintapolitika, a kétes lépések miatt fordulnak el támogatásától. Így tett egy olvasónk is, aki az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

ORBÁN ÚR, NE FORDULJON AZ OROSZOK ELLEN!

Magyarország két éve próbál nem belesodródni a kelet-európai konfliktusba és relatíve sikeresen egyensúlyozik a különböző fenyegetések árnyékában. Azonban szemmel láthatóan Orbán Viktor miniszterelnök úr jelenleg drámai válaszúthoz érkezett, mert úgy tűnik, hogy zöld utat ad az EU számára, hogy 50 milliárd eurós csomagot küldjön Ukrajnának, amelyről 2024. február 1-én döntöttek Brüsszelben.

Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai tanácsadója az “X” közösségi oldalon jelentette be, hogy Budapest szombaton (2024. január 27-én) javaslatot küldött Brüsszel számára, amelyben jelezte, nyitott az EU költségvetésének segélycsomagra történő felhasználásának ötletére és közös uniós adósság kibocsátására finanszírozás céljából, amennyiben azok bizonyos “kikötésekkel” egészülnek ki.

Mit jelent ez köznapi nyelvre lefordítva?

Azt jelenti, hogy Magyarország az instabilitás mezejére lépett. Orbán Viktor maga jegyezte meg a francia “Le Point” nevű lapban, hogy idézve őt, “az EU az elmúlt években folyamatosan zsarolni próbált bennünket”.

Nemrég először nyílt alkalmam találkozni Toroczkai Lászlóval Belgrádban és meghallgatni őt egy migránsválságról szóló nemzetközi konferencián. Másfél hónapon keresztül nem tudtam teljes mértékben megérteni Toroczkai László úr kritikus hozzáállását Orbán Viktor úrhoz, akit eddig nyilvánosan támogattam. Amennyiben Orbán Viktor úr megteszi azt, amely részéről elhangzott, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy hisz a “brüsszeli eurokráciában”, abban az esetben Toroczkai László úr elképzeléseit fogom támogatni a jövőben és hazafias gondolkodású magyarként úgy gondolom, hogy elérkezett az Orbán-korszak vége. Vagy pedig pontosan ez a vég kezdete.

Aki ilyen dolgokhoz adja a nevét az oroszok ellenében, miközben azt hiszi, hogy ezáltal meg fogja védeni a kárpátaljai magyarokat, nem érti a történelmi folyamatokat. Szívből remélem, hogy ezt az utolsó figyelmeztetést megfelelően fogják értelmezni. Brüsszel mindenképpen csapdába fogja csalni a magyarokat, amennyiben ők hagyják magukat becsapni. Erre nincs mentség! Azt pedig nem is kívánom részletezni, hogy mindez milyen következményekkel járhat számunkra, Magyarországon kívüli magyarok számára. Elég a bölcselkedésből! Mi magyarok ne válasszuk ismét a vesztes oldalt, méghozzá jelenleg mindenféle ok nélkül! Európának békére van szüksége, nem pedig katonai segítségnyújtásra Kijev vagy bárki más számára!

Tisztelettel,

Nyári-Igics Zita

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nagy hűhó semmiért: Orbán nem vétózta meg Ukrajna EU-s támogatását

Magyarország sem áll Svédország NATO-s csatlakozásának útjába

Erdogan a cionista Orbán Viktor mellett, a Türk Tanácsban osztotta ki Izraelt

(Szent Korona Rádió)