Részletek az újabb Moszad ügynökök elfogásáról

A török hatóságok 2022 decemberében 68, majd 2024. január 2-án 33, úgynevezett „magánnyomozót” tartóztattak le, miután bebizonyosodott róluk, hogy információt gyűjtöttek és adtak át a Moszad izraeli titkosszolgálatnak. A Gázai övezet ellen tavaly, október 7-én megindított népirtó hadjárat miatt még inkább megromlott a török-izraeli viszony, s a török elhárítás február 2-án reggel Irán segítségével ismételten elfogott hét, a Moszad szolgálatában tevékenykedő személy. Az esetről korábban már beszámoltunk, azonban további részletek derültek ki az esetről.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Tegnap reggel a török hatóságok letartóztattak hét embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy „magánnyomozóként” információkat szolgáltattak a Moszad izraeli titkosszolgálatnak. Az Anadolu Török Hírügynökségnek a hét személyt letartóztató hatóság elmondta: a török hírszerzés mindvégig nyomon követte a Moszadnak információkat továbbító, s úgymond magánnyomozóként tevékenykedő személyek lépéseit. A most lefogottak a Moszad megbízásából bizonyos személyek életrajzi adatait, fényképeket és videódokumentációkat gyűjtöttek, embereket figyeltek meg, nyomkövető eszközöket helyeztek el egy-egy meghatározott célpontra.

Ronén Bár, a Sabak főnöke

Az Isztambuli Biztonsági Igazgatóság Hírszerzési és Terrorelhárító Osztálya február 02-án reggel egyidejű akciót hajtott végre Isztambul és Izmir tartomány különböző pontjain, amelynek során előállítottak hét gyanúsított személyt. A hatósági jelentésből az is kiderül, hogy a hálózat felgöngyölítésére indított nyomozás során a letartóztatott hét személy mellett néhány nappal korábban további két személyt is lefogtak.

Joáv Galant izraeli hadügyminiszter

Ronén Bár, az izraeli Biztonsági Szolgálat (Sábák) főnöke még a Gázai övezetbeli háború kezdetén kijelentette: Eltökélt szándékunk, hogy mindenütt likvidáljuk a Hamászt – a Gázai övezetben, Ciszjordániában, Libanonban, Törökországban és Katarban egyaránt. Ronén Báron kívül hasonló kijelentéseket tett még Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök és Joáv Galant hadügyminiszter. Az említett izraeli állami terrorszervezet főnöke mindezt az után mondta, hogy Izrael korábban megígérte a törököknek: a zsidó állam nem követ el merényletet a Hamász vezetői ellen Törökország területén. Törökország, s személyesen Recep Tayyip Erdogan török elnök december 4-én megüzente Izraelnek: súlyos következményei lesznek annak, ha Izrael merényletet követ el a Hamász vezetői ellen Törökország területén.

Háled Másál;  Ed-Dohában él

Az Iszlám Ellenállási Szervezet (Hamász) vezetői közül többen Katar fővárosában, Ed-Dohában tartózkodnak, így például a nagy túlélő, Háled Másál (a Hamász Politikai Hivatalának vezetője, akit 1997-ben Ammánban, Jordánia fővárosában a nyílt utcán akart megmérgezni a Moszád, ám Másál csoda folytán megmenekült), Múszá Abu Marzúk (a Hamász Politikai Hivatalának elnökhelyettese), Iszmáíl Hanije (a Hamász elnöke, Jahjá Szinvárnak, a Hamász Gázai övezetbeli vezetőjének helyettese), Halíl El-Hajja (Gázaváros választottjaként a Palesztin Törvényhozó Tanács képviselője, a Hamász Politikai Hivatalának tagja, a Hamász Tájékoztatási Irodájának vezetője) és még mások. De Hamász-vezetők Kataron kívül még Törökországban, Iránban és Libanonban is tartózkodnak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Irán rakétázta a jenkiket, a terroristákat és a Moszadot is (videók, képek)

Törökországtól meg Irántól is kapja a pofonokat a Moszad

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)