Irán rakétázta a jenkiket, a terroristákat és a Moszadot is (videók, képek)

Eszkalálódik a helyzet a Közel-Keleten, ahogy Izrael tovább folytatja népirtását a Gázai-övezetben és Ciszjordániában. A jemeni partoknál (nyilván a húszik “közreműködésével”) lángba borult egy teherhajó, miközben az iraki Erbílbe, az USA-támaszpontra az Iráni Forradalmi Gárda kilőtt egy ballisztikus rakétát, de volt “zsírosabb” célpont is. A Vörös-tengeren Katar leállította a cseppfolyós földgáz szállítását.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Irán nem aprózta el, ha odacsap, akkor odacsap. A január 15-éről 16-ára virradó éjszaka az iraki Erbílben található amerikai bázisra és – közlésük szerint Moszad-ügynökre – mért rakétacsapást, miközben Szíriában az “Iszlám Állam” bázisára is lőttek. Az irániak ezt bosszúnak szánták az elmúlt hetekben őket ért terrortámadásokért.

A Kurd Demokrata Párt szóvivője, Hemin Hawrami megerősítette Peshaw Dizayee, az Empire World Cég tulajdonosának halálát, aki amúgy a Moszadnak dolgozott az iráni források szerint. Irán szerint ez a személy szervezte az iráni Moszad-akciókat.

Biztosra mentek a perzsák, 4 rakétával is megküldték a házát (fotónkon), ami egyben a Moszad-kémközpontja volt. A csapásban még 4 ember elhunyt, 6 megsebesült.

A jemeni partoknál lángoló hajó:

Katar bejelentette, hogy a Vörös-tengeren leállítja a cseppfolyós földgáz szállítását, ami az európai gázellátásnak is fájdalmas érvágás lesz, ugyanis csak Katar adta az ellátás 13%-át.

Így indulnak útnak  a perzsa rakéták:

Milyen ballisztikus rakétákkal rendlekezik Irán?

Irán az új Kheibar-Shekan (szó szerint “Várromboló” vagy “Erődromboló”) közepes hatótávolságú ballisztikus rakétáját használt a hétfő esti, szíriai terrorista célpontok elleni csapások során – árulta el a Forradalmi Gárda légierejének parancsnoka.

Az először 2022-ben bemutatott Kheibar-Shekan egy 4,5 tonnás, 10,5 méter hosszú, 1450 kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakéta. 500 kilogrammos hagyományos, nagy robbanóerejű robbanófejjel rendelkezik.

Ez csak egy az iráni arzenálban lévő középhatótávolságú rakéták sorából – amely közel három tucat különböző típusú, saját fejlesztésű ballisztikus és cirkálórakétát tartalmaz. A többi közé tartozik az Ashura, a Fajr-3, a Fattah-1, a Ghadr-110, a Kheibar, a Shahab-3 ER és a Sejjil.

Irán rendelkezik rövidebb hatótávolságú rakétákkal is, köztük a Fateh-110 ballisztikus rakétával, az Abu Mahdi cirkálórakétával, a Fatah-313 és a Qiam-1 ballisztikus rakétákkal. Az utóbbi kettőt 2020-ban használták az amerikai erők ellen Irakban, válaszul egy magas rangú iráni parancsnok amerikai meggyilkolására, és 110 amerikai katona szenvedett agysérülést.


(Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A harcok folyamatosan átterjednek Ciszjordániára is

Légicsapásokat hajtott végre Jemenre az USA és az Egyesült Királyság (frissül)

A húszik visszavágnak az USA-nak: Rakétát lőttek ki a jenki hadihajóra