Tömegsírt tártak fel egy gázai iskolában

30 palesztin holttestére bukkantak a Beit Lahia-i Khalifa Bin Zayed iskolában. Az intézmény egy időben több ezer kitelepített embernek adott menedéket.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Több tucat palesztint találtak holtan szerdán a Gázai övezet északi részén egy iskolában, fekete hullazsákokban, héber feliratú műanyag kábelekkel átkötözve.

Az Al Jazeera Arabic és a helyi média arról számolt be, hogy a 30 palesztin holttestét a Beit Lahia-i Khalifa bin Zayed általános iskola területén találták meg, miután az izraeli erők kivonultak a területről.

A jelentések szerint a holttesteket egy törmelékhalom alatt fedezték fel, és videókon látható, hogy a holttestek közül több zsákot fehér gyorskötegelővel kötöttek össze.

Nem tisztázott, hogy mikor ölték meg a palesztinokat, de az iskola több ezer kitelepített palesztin számára szolgált menedékként, mielőtt az izraeli erők december elején lebombázták és ostrom alá vették. Az iskolát 2010 óta az ENSZ Segélyszervezete, más néven Unrwa támogatta.

A Middle East Eye megkereste az izraeli hadsereget, de a cikk megjelenéséig nem kapott választ.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Cionista véleményterror: egy bosnyák írónőt gázával kapcsolatos nézetei miatt kitiltották az osztrák irodalmi fesztiválról

Kórházban fekvőket gyilkoltat le Izrael

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)