Még az olasz diplomácia is megmozdult az antifa terrorista “fogvatartási körülményei miatt”

Diplomáciai botrányt kreáltak abból, hogy kéz- és lábbilincsbe vitték bíróság elé Budapesten azt a 39 éves olasz antifa terroristát, akit azzal vádolnak, hogy tavaly februárban más szélsőbaloldali aktivistákkal utcai támadásokat hajtott végre, “szélsőjobboldali, neonácinak” vélt emberekre támadva rá. Az olasz fél tiltakozásul berendelte a római magyar nagykövetet, az olasz külügyminiszter, Antonio Tajani, volt EP-elnök pedig telefonon Szijjártó Péter külügyminisztertől kért magyarázatot a történtekre. Azt nem tudjuk mit reagált Szijjártó, de reméljük, hogy elküldte őket melegebb éghajlatra.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

„Tudni akarjuk, miért nem tartják be a fogvatartottakkal való bánásmód néhány alapvető szabályát, kértük, hogy ezeket tartsák tiszteletben, mert túlzásokba estek” – mondta Tajani az olasz lapoknak, amit a hvg.hu szemlézett.

Tajani arról is beszélt, hogy megvizsgálják, hogy nem lehet-e házi őrizetet alkalmazni, vagy Olaszországba vinni, hogy ott töltse le büntetését.

A nő családja szerint a fogvatartási körülmények nem felelnek meg az európai normáknak. Azt mondják, fél évig nem telefonálhatott, és borzasztó higiéniai körülmények között, szigorú őrizetben tartják, akár egy terroristát. Lehet, hogy mert egy terroristáról van szó?! Embereket összeverni megfelel az európai normáknak?

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kiderült, hogy hány támadás volt összesen: Bíróság előtt az antifa terrorakciókat elkövetők