Nem bírta ki a Netflix, belerondítanak az Avatárba

Bátran ki merjük jelenteni, hogy az Avatar – Aang legendája a valaha volt legjobb animációs sorozat, melyben rengeteg tradicionális tanítás megjelenik, még ha nem is ez volt az alkotók célja. A woke Netflixnek azonban nem tetszett, hogy a Sokka nevű karakter a sorozat elején néha viccel a nőkkel, ezért úgy döntöttek, hogy teljesen kiveszik ezt az oldalát a karakternek.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A megjegyzései legtöbbször inkább a hagyományos nemi szerepekre utalnak, mintsem a nők lenézésére, de ahogy fejlődött a karakter és a vicces, de néha szerencsétlen fiatalból egy fegyelmezett harcos lett, úgy hagyta el ezeket a megjegyzéseket is, így ezzel a döntéssel a Netflix a karakterfejlődést is hátráltatja.

A 2010-ben megjelenő, megfilmesített változat után mindenkiben volt egy kis félelem, hogy miként fognak hozzányúlni a szinte hibátlan rajzfilmhez, de az előzetes alapján pozitívan csalódott a rajongók nagyja, talán még van remény, hogy ha nem is ér fel az eredeti alkotáshoz, de talán egész  nézhető lesz. Nekünk már az is pozitív csalódást okozott, hogy a kis, golyófejű szerzetes helyett nem egy kétméteres benga néger fogja játszani a főszereplőt.

Ez persze túl szép, hogy igaz legyen, a Netflixnek minden alkotásba kell egy kis woke propagandát csempészni. Most a sorozat legszórakoztatóbb karakterét gyengítik meg, hiszen a sorozat elején az egyik fő humorforrás a közte és a huga közötti feszültség, aminek egyik alapja a nemek közti természetes szerepkülönbségek. Ez a nézőket egyébként nem is zavarta, pár festetthajú social justice warrior-t leszámítva a női nézők nagyja is szerette Sokka karakterét. A legtöbb feministának a hagyományos nemi szerepekkel volt problémája, ami az olyan kijelentésekben jelent meg, hogy “a lányok jobban értenek a nadrágok varrásához, a fiúk meg jobban tudnak halászni meg vadászni”. Pedig ezzel a többezer éves igazsággal nehéz vitatkozni….

A Katarát játszó Kiawentiio Tarbell így fogalmazott a változtatásról:

“Úgy érzem, hogy kivettük belőle azt, mennyire szexista volt Sokka. Szerintem volt sok necces pillanat az eredeti sorozatban.”

Ezzel Ousley is egyetért:

“Ja, teljes mértékben. Vannak dolgok, amik át lettek alakítva egyszerűen azért, mert máshogy nézne ki élőszereplős környezetben.”

A sorozatra nem kell sokat várnunk, ugyanis az első évad február 22-én jelenik meg a Netflix felületén.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

LMBTQP tinidráma a Netflixen

A Netflix kiforgatott Narniájában az ördögi “fehér boszorkányból” egy néger, félreértett antihőst csináltak

(IGN nyomán Szent Korona Rádió)