Idegenkedést vált ki a transzok látványa a hollandokból

Egy tanulmányból kiderült, hogy a holland emberek idegenkednek a transzneműektől és a többletjogokat is elítélik, amiket az LMBTQP-lobbi kijár nekik. “Minél inkább eltávolodik valaki a normától, az emberek annál inkább tartanak tőlük”, mondta egy politológus. A jelek szerint kezd beindulni Európa immunrendszere és szerencsére egyre több ország kezdi kilökni maguk közül ezeket a létrontó eszméket.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A holland lakosság egyre kevésbé tartja elfogadhatónak a “transzneműeknek és a nem bináris” embereknek biztosított többletjogokat. 2021 óta mintegy tíz százalékkal csökkent azok száma, akik pozitívan viszonyulnak a nemátalakító műtétekhez – derült ki a holland központi statisztikai hivatal (CBS) adataiból.

A hollandok egyértelmű többsége ellenzi azt a bevezetni kívánt törvényt, mely lehetővé tenné a transzneműek számára, hogy az útlevelükben akár már 16 éves kortól a megváltoztatott nemüket tüntessék fel.

A megkérdezettek mintegy egynegyede értett egyet a vonatkozó, parlamenti szavazásra váró intézkedéssel. Anne Louise Schotel politológus megerősítette a transzneműekkel szembeni ellenállás hollandiai növekedését.

A transz emberek látványa gyakran idegenkedést vált ki

– mondta.

Minél inkább eltávolodik valaki a normától, azaz ez esetben látványra sem férfi, sem nő, az emberek annál inkább tartanak tőlük

– tette hozzá. Freya Terpstra, a holland Transgender Network civil szervezet munkatársa aggódalmát fejezte ki a növekvő intolerancia miatt, és arra hívta fel a figyelmet, hogy transzneműeknek küldött „gyűlöletüzenetek” száma is növekedést mutat Hollandiában.

A De Groene Amsterdammer című holland hetilap 2023 őszén készült tanulmánya szerint a transzellenes online bejegyzések száma 67 százalékkal nőtt az előző évhez képest – tették hozzá.

Hollandiában az általános iskola tanulóit a nemek közötti egyenlőségről, az inkluzivitásról és a (szexuális) sokszínűségről oktatják, megrontva ezzel természetes szexuális fejlődésüket a lila péntek keretében. A lila péntek elméletileg a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális diákok egyenjogúságának, valójában a többletjogokért folytatott lobbitevékenység napja.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Izland, az LMBTQP fertő fellegvára

LMBTQP-aktivisták kudarca Romániában

(Pinkdex nyomán Szent Korona Rádió)