A politika töröltette volna a Kitörés Túrát az “Ötpróba” rendszeréből, de Novák Előd “meghekkelte”

Elképesztő események játszódnak le idén is a Kitörés 60 Emlék- és Teljesítménytúra körül. Az antifákat nemhogy betiltanák, hanem még vonulásos demonstrációt is engedélyeznek számukra a “náci” túra ellen tiltakozva, miközben a túra bekerült az Ötpróba sorozatba, aztán gyakorlatilag a szervezők nagyon gyorsan el is határolódtak, de mégsem sikerült azt törölniük. A Facebook-hozzászólások alapján a hétpróbás gazember szervezők maguk alatt vágták ki a fát.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Frissítés: Gyakorlatilag teljesíthető hivatalos Ötpróbaként is a túra, nem tudják már törölni

Novák Előd adott hírt a fejleményekről:

Törölték a Kitörés Emléktúrát az olimpiai Ötpróba Programból kormányzati utasításra, de előtte kérésemre hírlevélben kiküldték az állami program 36 ezer tagjának programajánlóként :-), akkor még MÁV utazási kedvezményt is ígérve az eseményre – írja Twitter-oldalán Novák Előd, alább a folytatása.

Egyelőre a túra teljesítéséért mégis járhatnak Ötpróba-pontok, mivel hónapokkal korábban regisztráltam féltucatnyi túraútvonalam az Ötpróba – Maradj Fitten programjába a jóváhagyás után a szükséges díjak (összesen közel százezer forint) megfizetésével, így jogkövetkezmény nélkül már nem törölhetik onnan is a Kitörés Emléktúra útvonalát.

Magyarország legnépszerűbb tömegsport-rendezvényei közé tartozik a Kitörés Emlék- és Teljesítménytúra, évről évre ezreket mozgat meg, ezért is kezdeményeztem az olimpiai Ötpróba Programba való felvételét, amit korrekten meg is tettek. A kormányzati beavatkozás miatti tiltakozásként idén rekordot dönthetünk a részvevők számával.

A hivatalos indoklás szerint „megosztó” a túra, pedig az Ötpróba Program Facebook-oldalán közzétett ajánlóra csak pozitív hozzászólások érkeztek, illetve ennyi erővel minden futóverseny is megosztó, ahol pl. utakat kell lezárni ezért az autósok elől. Az sem igaz a közleményben, hogy „sem az esemény korábbi felvételével, sem a visszavonásával nem kívántunk semmilyen társadalmi véleménynyilvánításban részt venni”. Hiszen a letiltással igenis állást foglaltak, ahogy korábban annak közzétételével is: „A Kitörés Emléktúra célja, hogy megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet és Nyugat-Európát a bolsevik Vörös hadsereggel szemben.”

Kérem, tiltakozzunk a Kitörés Emléktúra letiltása ellen itt: https://www.facebook.com/otprobaparizsba.hu/posts/776357511182828

Mártír hőseink példát mutattak becsületből, hűségből, kitartásból, önfeláldozásból és hazaszeretetből, áldozathozataluknak köszönhetően a szovjetek nem tudták egész Európát megszállni. Ennyi erővel a Doni Hősök Emléktúrát pláne be lehetne tiltani, pedig azon behívóparanccsal, honvédként vettem részt néhány éve:

https://www.facebook.com/novakelod/photos/a.900609846688324/1229799493769356/

https://www.facebook.com/hadisirgondozas/photos/a.336858909761337.46616339.326118340835394/1159751064138780

Az alábbi linkeken még elérhető a Kitörés Emléktúra útvonala, mely bármikor teljesíthető (akár a hivatalos túra keretében, aznap is):

60 km: https://otprobamaradjfitten.hu/route/-NfCUoRXo0FyJ9EMaX5B

35 km: https://otprobamaradjfitten.hu/route/-NiZmNZhf2z2_1Z9pJG7

25 km: https://otprobamaradjfitten.hu/route/-NiZn95sxlZ9uJcidS_6 – ezt már tucatnyian teljesítették is, megkapva az állami Ötpróba-pontokat érte.

Találkozzunk február 10-én a Kitörés Emléktúrán! www.kitorestura.hu

Korábban írtuk:

Néhány nappal ezelőtt bekerült a Kitörés Emléktúra az ország legszínvonalasabb szabadidősport-eseményeit felsorakoztató Ötpróba túrái közé. Vasárnap este azonban már arról jelent meg közlemény a programsorozat Facebook-oldalán, hogy

visszavonják a Kitörés Emléktúra Ötpróbához kapcsolását.

“Az esemény, mint teljesítménytúra került fel a közelmúltban az Ötpróba pontgyűjtő programjai közé, de nem jártunk el körültekintően sportszakmai felülvizsgálata mellett, a megosztó társadalmi, politikai kihatásait illetően” – olvasható a Szemán Róbert ügyvezető aláírással ellátott posztban.

Hozzáteszik, “sem az esemény korábbi felvételével, sem a visszavonásával nem kívántunk semmilyen társadalmi véleménynyilvánításban részt venni. Az Ötpróba számára minden esetben a legfontosabb a szabadidősport, az egészséges életmód, a sport eszméje és egyesítő szerepe”.

Azt, hogy pontosan miért, és kinek/kiknek a nyomására hátráltak meg, egyelőre nem tudni. 

Az 1945. február 11-ei budavári kitörés során hősi halált halt magyar és német katonáknak emléket állító Kitörés Emléktúra hazánk egyik legnépszerűbb teljesítménytúrája, tavaly több mint 3500-an vettek részt rajta.

Akit nem tántorítanak el a “megosztó társadalmi és politikai kihatások”, ITT tud nevezni az idei túrára.

Visszhang

A közlemény alatti hozzászólásokból kiderül, hogy az Ötpróba igencsak lejáratta magát ezzel a közleményével.

“Gyáva emberek mindenhol, amerre a szem ellát. Az esemény felvétele az egyik legnépszerűbb és legszínvonalasabb túra szakmai elismerése volt, a kikerülése pedig állásfoglalás a gyávaság mellett.” vagy “Gratulálok! Ez igazi, nemes, egyenes, férfias, sportemberekhez méltó lépés volt! Csak így tovább, előre a lenini úton!”

A közleményt és a hozzászólásokat itt tudja elolvasni.

(Magyar Jelen, Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kettősmérce: A rendőrségnél fel sem merült, hogy betiltsák az Antifa tüntetéseit

Idén is áttörték az antifák satnya ostromgyűrűjét – HVIM és Farkasok a Kitörés 60-on

Békés Antifa: “Öljük meg az AfD-seket!”