Az AUR után a szocdemek is az erdélyi magyar identitás leépítésére törekednek

Az AUR pofátlanul kezdett “közeledni” az erdélyi magyarokhoz. Most a szociáldemokraták relativizálnák a magyar identitást… 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Marcel Ciolacu a Szociáldemokrata Párt (PSD) Szatmár megyei szervezetének értekezletén kijelentette, hogy az idei választásokon a szociáldemokraták meg akarják szerezni Szatmárnémetiben a polgármesteri és a megyében a tanácselnöki tisztséget.

Ciolacu miniszterelnök szerint egyébként normalizálni kell az Erdélyről szóló közbeszédet – szemlézte az Új Magyar Szó az Agerpres híradását.

„Emberek, Erdély román föld, az Európai Unió része vagyunk, Magyarország is az Európai Unió része. Románia és Magyarország is NATO-tagok, és az örökkévalóságig szóló megállapodásokat írtak alá – mondta Ciolacu.

Felejtsük végre el azt a butaságot, hogy Erdély nem román föld

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

A PSD elnöke annak a véleményének adott hangot, hogy az idei választási évben nem történhet meg, hogy „két hónapos kampány után” a vegyes házasságban élők elfelejtsék: együtt élnek, és közös gyermekeik vannak.

„Valójában (…) mindannyian különböző etnikumú románok vagyunk: románok, magyarok, ukránok, németek, akik együtt élnek Romániában. Azt hiszem, ez áldás, és nem ok a vitákra, a minket elválasztó dolgok megtalálására” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ciolacu kijelentette, hogy a 2024-es választási évben bizonyos politikai erők kevés szavazat reményében a közösségek megosztására törekednek majd.

A románok, magyarok, ukránok és németek is tudják, hogy ezek provokációk. Isten arra teremtett bennünket, hogy ne széthúzzunk, hanem közösen építkezzünk

– fogalmazott a politikus.

Több mint 100 évnyilényegileg etnocídium után, most jön a hangnemváltás? Ezzel akarják végleg felszámolni a magyarságot Erdélyben? Vagy már úgy gondolják, hogy az a maroknyi magyar nem jelent rájuk veszélyt?

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Magyarellenesség: A kolozsvári Gyógyszerészeti Múzeumban eltávolították a magyar feliratokat

Magyarul még imádkozni sem engednek Romániában

(Index nyomán Szent Korona Rádió)