Magyarellenesség: A kolozsvári Gyógyszerészeti Múzeumban eltávolították a magyar feliratokat

Tíz év után újra kinyitott a Gyógyszerészeti Múzeum Kolozsváron, de a kezdeti öröm hamar megszűnt, amikor meglátták a helyiek, hogy a román és az angol feliratok mellől eltűnt a magyar.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A kolozsvári Hintz-házban 1954 óta működik a Gyógyszerészeti Múzeum, azonban az épületben már a 16.századtól patika működött. A múzeumot tíz évvel ezelőtt bezárták és 2019-ben elkezdték a felújítását. Most újra megnyitott így természetesen sokan izgatottan várták, hogy újra megtekinthessék azt a hatalmas gyűjteményt, ami végigköveti az orvostudomány fejlődését.

Ebben az elképesztő gyűjteményt megmutató, sok évszázados épületben azonban a kétnyelvűség és hozzáférhetőség mára igencsak átértékelődött, sehol nincsenek magyar feliratok. A feliratok és leírások, információs táblák a román mellett (egyébként helyesen) angolul olvashatók, magyar nyelvű szöveget viszont csak akkor pillanthat meg az ember, ha olyan tárgy jön szembe vele, ami már eleve tartalmazott ilyet – csupán egyetlen ismertető brosúra lett háromnyelvű.

Felháborító, hogy a Ceaușescu-rendszer bukása után több, mint 30 évvel még mindig az erdélyi magyarság Románia legnagyobb ellensége.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Székelyföld nem létezik” – üvöltötte egy soviniszta román szenátor a székely zászló kitűzése után

(Főtér nyomán Szent Korona Rádió)