Intézkedő rendőrökre támadtak a cigányok Ózdon, még a kapitányságot is agresszívan célba vették

A kép illusztráció.

Csendháborítás miatt érkeztek ki a rendőrök egy ózdi cigánycsaládhoz, ahol több tucat részeg agresszorral találták magukat szembe. A kiilleszkedettek szokásukhoz híven támadásba lendültek, majd mikor előállításra került néhány közülük, a rendőrkapitányság épületét is meg akarták támadni.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette – és egyikük esetében ittas járművezetés vétsége – miatt emelt vádat négy férfi, egy nő, valamint egy fiatalkorú férfi ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség az Ózdi Járásbíróságon – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-t.

Közleményük szerint 2023 júniusában egy borsodi településen legalább 30 fő részvételével családi rendezvényt tartottak, amelyről csendháborítás miatt több bejelentés is érkezett a rendőrségre. A vádirat megállapítja: előbb három rendőr érkezett a helyszínre – a jelenlévők már ezt is sérelmezték -, majd miután újabb bejelentés érkezett, a rendőrség megerősített erővel, tizenegy rendőrrel vonult ki. Az ingatlanban lakó, harmincas évei elején járó nő az agresszív tömeg bátorítása mellett a hivatalos személyre támadt, rángatni kezdte az intézkedést irányító rendőr ruháját, miközben a férje a kaput belülről rugdosva, kiabálva fenyegette a rendőröket.

A rendőrök elő akarták állítani a nőt, ezért a szolgálati gépkocsi felé indultak vele, amit az ingatlan udvarán tartózkodó, körülbelül húsz erősen ittas fő próbált akadályozni, miközben a vádlottak őrjöngve indultak meg a rendőrök felé azt ordibálva, hogy

“megdöglötök, megölünk benneteket!”.

A rendőrök többször vetettek be könnygázt, csak így tudták a támadókat távol tartani maguktól, akik társaik biztatása mellett a rendőrök felé ütöttek és rúgtak, azt kiabálva, hogy “kinyírunk benneteket”.

Pár óra elteltével két ittas vádlott és hozzátartozóik az intézkedés miatt kérdőre akarták vonni a rendőröket, ezért autóval a rendőrkapitányság épületéhez mentek.

A nyomozó ügyészség a vádiratában a felnőttkorú elkövetők esetében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, az ittasan személygépkocsit vezető társukkal szemben továbbá pénzbüntetésre és határozott ideig tartó közúti járművezetéstől eltiltásra. A rendőrökre támadó nő és négy férfi az elkövetés óta letartóztatásban van, míg fiatalkorú társuk bűnügyi felügyelet alatt áll, az ő esetében próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés a büntetési indítvány – közölte a főügyészség.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ismét kiderült, hogy a cigányság aránya hozzájárul a bűnözés mértékéhez

Hagyományellenes uszítás, buzi cigányok és transznemű apuka – Íme a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál idei felhozatala

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)