LMBTQP témájú “betlehemi játékkal” és transzvesztita show-val gyalázzák a megváltó születését Berlinben

Egyházi adóból finanszíroznak egy LMBTQP tematikájú, vallásgyalázó “betlehemi játékot” Berlinben. A protestáns egyházkerület által szervezett elfogadhatatlan előadás egy leszbikus párról szól, a szervezők pedig kihangsúlyozták, hogy a program végén mindenkit várnak egy transzvesztita showra a közeli bárban.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A berlini protestáns egyházkerület LMBTQ tematikájú betlehemi előadást rendez szenteste a német főváros Friedrichshain nevű kerületben található Galilei-templomban – írja az Exxpressen osztrák hírportál. A szervezők szerint a szentesére meghirdetett műsor célja, hogy megszólítsa azokat az embereket, „akik ki vannak zárva a karácsonykor a hagyományos családmodell képéből, és ezért gyakran egyedül töltik ezt az estét”.

A hivatalos beharangozó szerint a műsorban Mária és József egy leszbikus házaspárként jelenik majd meg “Josy és Marie” néven, akik egy hostelt keresnek a sivatagban, hogy a gyermekük békés körülmények között láthassa meg a napvilágot. A kis Jézus születése aztán összehozza a leszbikus pár barátait a hideg téli éjszakában, hogy közösen ünnepeljék meg a világ sokszínűségét.

“Folyamatosan új, kortárs formákat fejlesztünk ki annak érdekében, hogy hitünk tartalma világos maradjon. Egy furcsa betlehemes játék tökéletesen illeszkedik a korunkba és városunkba”

– fogalmazott Silke Radosh-Hinder szuperintendens, aki elárulta, hogy az élőszereplős betlehemi játék után a nézők egy transzvesztita előadáson is részt vehetnek egy templomhoz közeli bárban. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

A szervezők szerint az előadás után karácsonyi buli lesz „transzvesztita műsorral és közös étkezéssel”. A szervezők szerint a rendezvényt „egyházi innovációs alapokból” – azaz egyházi adóból – finanszírozzák. Silke Radosh-Hinder szuperintendens bízik abban, hogy az előadás sikeres lesz – különös tekintettel a berlini helyszínre.

Egy vármegyés lány: „A hagyomány akkor él, ha ápoljuk és továbbadjuk az ifjabb generációnak”

Elválik az ocsú a búzától – Egyre több egyházi elöljáró áll ellen a deviánsok megáldásának

(Ripost – Szent Korona Rádió)