1000 mecsetet rombolt le és 100 muszlim prédikátort gyilkolt meg Izrael október 7. óta

Október 7. óta 1000 mecset lerombolása és legalább 100 muszlim prédikátor meggyilkolása fűződik Izrael véres pusztításához. Ezen felül rengeteg emlékhelyet, temetőt, iskolákat, kórházakat és gyakorlatilag mindent lerombol a cionista terrorállam, ami az útjába kerül.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Gázai övezetben lévő 1200 mecsetből mintegy 1000-et romboltak le izraeli támadásokban október 7. óta. Több mint 100 muszlim prédikátor is meghalt az ostromlott övezet elleni halálos kimenetelű izraeli offenzívában – közölte közleményében a Gázai Alapítványok és Vallási Ügyek Minisztériuma, hozzátéve, hogy egy templom, több közigazgatási épület és egy Korán-iskola is megsemmisült az izraeli támadásban. Ezek közé tartozik a Nagy Omari mecset, a történelmi Palesztina egyik legfontosabb és legősibb mecsete, valamint a Szent Porphirusz-templom, amelyről úgy vélik, hogy az egész világon a harmadik legrégebbi templom.

“Ezeknek a mecseteknek az újjáépítése mintegy 500 millió dollárba fog kerülni”

– áll a közleményben.

“Az izraeli megszállás továbbra is temetők tucatjait rombolja le és sírokat ás ki, megsértve azok szentségét és ellopva a bennük lévő holttesteket, egyértelműen szembeszegülve a nemzetközi chartákkal és az emberi jogokkal.”

“Felszólítjuk az arab és iszlám nemzeteket, valamint a lelkiismeretes embereket, hogy vállaljanak felelősséget a Gázai övezetben élő palesztinok iránt.”

– tették hozzá.

Izrael október 7-én indított válogatás nélküli és könyörtelen katonai hadjáratot a Gázai övezet ellen, amelyben több mint 25 ezer ember – főként nők és gyermekek – halt meg, és legalább 62 ezren megsebesültek. Az izraeli offenzíva a gázai lakosság több mint 85 százalékát kitelepítette, és teljes ostromot rendelt el, ami azonnali élelmiszer-, tiszta víz- és gyógyszerhiányhoz vezetett.

A támadás az övezet infrastruktúrájának legalább 60 százalékát elpusztította, mivel többször célba vett kórházakat, iskolákat, egyetemeket és több mint 100 műemléket. Ezek közé tartozik egy 2000 éves római kori temető Gáza északi részén, amelyet csak tavaly tártak fel, valamint a Rafah Múzeum, amely a terület hosszú és sokrétű örökségét hivatott bemutatni, amíg a háború elején a légicsapások el nem pusztították.

A legutóbbi gázai háború nem az első alkalom, hogy Izrael emlékhelyeket vesz célba, több tucatnyi helyszín, köztük a mára elpusztult Nagy Omari mecset is kárt szenvedett 2014-ben.

Az UNESCO, az ENSZ világörökségi helyszíneket kijelölő és védelmező szerve 2021-ben a gázai kulturális és történelmi helyszínek további pusztulásáról számolt be egy jelentésében.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Megrohamozták a knesszetet a zsidó túszok hozzátartozói (Frissítve)

Izraeli rakétacsapás végzett az Iráni Forradalmi Gárda négy tagjával

(The New Arab – Szent Korona Rádió)