Amerikai hajót támadtak meg a húszik a Vörös-tengeren

Csütörtökön rakétatámadást hajtottak végre a húszi harcosok egy amerikai tulajdonú hajó ellen a Vörös-tengeren, amire az Egyesült Államok 14 rakétával válaszolt. Joe Biden Globális terrorizmussal vádolta a húszi harcosokat.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Rakétatámadást indítottak a húszik egy amerikai tulajdonú hajó ellen csütörtökön. Joe Biden nem sokkal előtte jelentette ki, hogy az amerikai válaszcsapások nem igazán tántorították el a húszikat attól, hogy továbbra is tűz alá vegyék a Vörös-tengert, amit már a japán hajók is inkább elkerülnek.

A Pentagon közleménye szerint személyi sérülés és kár sem történt az MV Chem Rangerre nevű amerikai hajón, miután arra rakétákat lőttek ki a húszik. A válaszcsapás azután érkezett, hogy az Egyesült Államok öt alkalommal mért légicsapásokat az Irán által támogatott húszik ellen Jemenben.

Az amerikai erők csütörtökön 14 rakétát vettek célba, amelyeket az Egyesült Államok szerint a Vörös-tengeri hajózás elleni támadásokra szánhattak a Washington által “globális terrorizmussal” vádolt húszik.

A Vörös-tenger gázai háború által is sújtott déli része ellen november vége óta az Iránnal szövetséges, síita húszik indítanak támadásokat különböző, Izraelt támogató ország hajói ellen. Először elfoglaltak egy brit tulajdonú és japán üzemeltetésű teherhajót, mert azok valójában izraeliek voltak a beszámolójuk szerint, majd több kereskedelmi hajót is rakétáztak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Irán rakétázta a jenkiket, a terroristákat és a Moszadot is (videók, képek)

Iránban robbantottak a meggyilkolt Szulejmánira emlékezők között (Fejleményekkel frissítve)

(444.hu nyomán Szent Korona Rádió)