Elítéli az ENSZ, hogy embertelen módon kiéhezteti a palesztinokat a cionista terrorállam Izrael

Izrael embertelenül, a lakosok kiéheztetésével próbár előnyre szert tenni Gáza ellen, ez tény. Örömteli, hogy egyre többen kezdik belátni, jelen esetben az ENSZ, hogy a terrorállamnak semmilyen emberi, nemzetközi jog nem számít, bármit megtesznek, hogy kiirtsák a palesztin népet, de jó lenne már, ha valamilyen valódi következménye is lenne az aljas tetteiknek.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Példa nélkülinek minősítette, és népirtásnak nevezte a Gázai övezetben élő civil lakosság ilyen gyors és teljes mértékű kiéheztetését szerdán közzétett jelentésében az ENSZ emberi jogi szakértői csapata, amely szerint Izrael háborús taktikaként használja az élelmiszer visszatartását az övezetben élő lakossággal szemben.

“Izrael megsemmisíti az övezetbe szánt élelmiszer-segélyszállítmányokat, és fegyverként használja fel az élelmiszer-ellátmányt a palesztin néppel szemben”

– olvasható a testület állásfoglalásában.

A csoport jelentése szerint az izraeli erők, a Hamász ellen vívott szárazföldi hadművelet során az övezet szántóföldjeinek több mint egyötödét, a halászflotta csaknem kétharmadát semmisítették meg, miközben blokkolják a mezőgazdasági területek és kikötők felé vezető utakat. A szakértők a humanitárius segélyszállítmányok akadálytalan bejutását követelték az izraeli kormánytól.

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) szerdán ismételten arra hívta fel a figyelmet, hogy éhínség fenyegeti a Gázai övezetben élő teljes lakosságot. A hivatal közlése szerint mintegy 378 ezren éheznek, és több százezren küzdenek súlyos élelmiszerválsággal a 2,2 millió lakosú háború sújtotta övezetben.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Nem akarok válaszolni” – felelte a brit külügyminiszter az Izrael háborús bűneit firtató kérdésre

Újabb jogsértés: Netanjahu hermetikusan zárná körbe Gázát

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)