“Nem akarok válaszolni” – felelte a brit külügyminiszter az Izrael háborús bűneit firtató kérdésre

Nem csak nálunk népszerű a cionizmus a “konzervatív” körökben, az elmúlt évtizedekben a sékeljobboldal az egész nyugati világban elterjedt. Igaz, míg a Fidesz az EU egyik legfiloszemitább pártja, addig Nyugaton kissé óvatosabb, simulékonyabb stílusban állnak “Közel-Kelet egyetlen demokráciájának” oldalára – írta meg a Magyar Jelen.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A minap például a brit parlamentben a konzervatív Alicia Kearns saját párttársát, a korábbi miniszterelnököt, David Cameront kérdezte arról, háborús bűnösnek tartja-e Izraelt? Cameron jelenleg külügyminiszterként tevékenykedik, így a legtöbb, erre vonatkozó jelentés is hozzá fut be.

“Tehát ön azt állítja, a külügytől nem kapott egyetlen olyan jelentést sem, mely azt igazolná, Izrael háborús bűncselekményeket követett el Gázában?” – kérdezte Kearns, mire Cameron, igazi politikus módjára, egy hosszas mellébeszélésbe kezdett, előbb azt állítva, nem emlékezhet minden iratra, amit valaha elétettek, majd kitért arra is, “sok minden történhetett”, “olyan is, aminek nem kellett volna”. “Követett el háborús bűncselekményeket Izrael vagy sem?” – hangzott el, mire jött a brit külügyminiszter nyílt válasza:

Egyszerűen nem akarok válaszolni a kérdésre.

Ekkor saját párttársa, Alicia Kearns rámutatott, korábban Cameron nem volt ennyire óvatoskodó vagy finnyás. Például, amikor az Aszad-rezsimet kellett elítélni, mert állítólag vegyifegyvereket vetettek be a saját népük ellen. Akkor David Cameron már az első híresztelések után háborús bűnök elkövetésével vádolta Aszadot. Két évvel később, mikor a Hamász rakétákkal támadta meg Izraelt, Cameron megint az elsők között kiáltott háborús bűnöst.

Az egykori miniszterelnök azzal védekezett, “van különbség” aközött, hogy valaki vegyifegyvereket használ, és aközött, hogy Izrael “próbál megbirkózni egy terrorista erővel”.

Ekkor Kearns félbeszakította, mondván, lehet, hogy a körülményekben van különbség, de az alapvető értékekben és szabályokban aligha.

“Arra válaszoljon, megszegte-e a nemzetközi jogot Izrael vagy sem?” – ismételte meg Kearns.

Nem értem, miért kell tovább feszegetni a kérdést

– felelte felháborodottan a külügyminiszter, majd hozzátette, “ha azt kérdezi, hogy aggódom-e, hogy Izrael esetleg megsérthette a nemzetközi jogot, persze, aggódom.”

Végül, egy “igen vagy nem” kérdésre válaszolva azt mondta, rendszeresen konzultál a külügyminisztérium a jogászaikkal, akik úgy látják,

Izrael semmiféle nemzetközi jogot nem szegett meg.

A konzervatív brit külügy szerint tehát amit Izrael Gázában művel, az teljesen rendben van, “belefér” a “jogos önvédelem” fogalmába.

Majd mindenki megnyugtatására Cameron megígérte, beszélni fognak az izraeli vezetőkkel, hogy megtudják, történtek-e olyan cselekmények, melyek esetleg szembehelyezkednek a nemzetközi joggal. (Igen, az izraeliektől fogják megkérdezni, hogy a zsidók követtek-e el háborús bűncselekményeket.)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Olvasói levél a propagandát felmondó Somkuti Bálintnak

Palesztin keresztények nyílt levele a filoszemita, cionista népirtást támogató nyugati keresztényekhez

 

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)