Megválasztották Tajvan első queer képviselőjét

A 30 éves Huang, a Demokratikus Progresszív Párt delegáltjaként Tajvanon az első queer képviselő. Az országban már 2019-ben bevezették a házassági egyenlőséget, tavaly pedig az aberrált párok számára lehetővé tették az örökbefogadást, ez pedig még egy lépcső az LMBTQP-lobbi térnyerése felé.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A 30 éves Huangot a Demokratikus Progresszív Párt delegáltjaként választották meg. Ugyan az országban már elhatalmasodott az LMBTQP-lobbi őrülete, ő az első az első queer képviselő Tajvanon. Az országban 2019-ben bevezették a házassági egyenlőséget, tavaly pedig az örökbefogadást is lehetővé tették az aberrált párok számára.

Huang korábban Kaohsziung város tanácsában volt helyi képviselő, és Tajvan-szerte futótűzként terjedt róla egy videó, ahol a szemét forgatja, amikor a város polgármestere kibújik a neki szegezett kényelmetlen kérdések megválaszolása alól. Ekkor ragasztották rá a “szemforgatás királynője” becenevet.

Huang tavaly áprilisban bújt elő, és ugyan sokan megpróbálták az orientációja miatt lemondatni, sajnos nem ezek nem értek célt, hiszen az LMBTQP-lobbi támogatásával elnyerte a szavazól bizalmát.

Huangot egyébként a valaha volt legtöbb szavazattal választották be Kaohsziung városi tanácsába 2022-ben az egyik kerület független képviselőjeként.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Vízkereszt napján tört be a lengyel köztévébe az LMBTQP-lobbi

Kiszolgálná az új lengyel kormány a LMBTQP-lobbi elvárásait

(Humen Onile nyomán Szent Korona Rádió)