A harcok folyamatosan átterjednek Ciszjordániára is

A katonai vezetők figyelmeztették Netanjahut, hogy Ciszjordánia komoly eszkalációhoz közeledik – számolt be számos izraeli média a fejleményekről, miután a Hamász második számú vezetőjének, Arúri likvidálása után a Fatah is teljes mozgósítást és általános felkelést rendelt el még január 3-án. Az Al-Aksza Mártírjai, a Fatah katonai szárnya azonnal aktivizálódott, ahogy hírt adtunk róla.

Az izraeli hadsereg további katonai erősítést és buldózereket küldött, hogy megostromolja a tulkarmi tábort. Ott folytatódnak napok óta az összecsapások. A palesztin ellenállás egy sor robbanószerkezettel várta a Tulkarmot megrohamozó járműveket, többet levegőbe is repített.

Egy korábbi, novemberi felvétel Ciszjordániából:

Ciszjordánia tehát napról napra egyre jobban fellángol. Sok a halott és sérült. A palesztin ellenállás és az izraeli hadsereg közötti összecsapások mindenütt zajlanak. Amit fontos tudni, hogy október 7. előtt is már Ciszjordániát teljesen az IDF ostrom alá vette. Minden város között ellenőrző pontokat, kerítéseket és szögesdrótokat létesített. Szó szerint egy madár nem tudott onnan kirepülni. Az izraeli hadsereg folyamatosan verte, zaklatta, elrabolta a lakosságot. Erőszakkal elvették a palesztinok otthonait, és a világ minden tájáról érkezett izraeli “telepeseknek” adták. Válaszul a palesztinok fegyverkezésbe kezdtek és mára komoly katonai ellenállást fejtenek ki az IDF ellen. Ez azt jelenti, hogy a káoszt kihasználták, és Izrael ottani biztonsági rendszerét megzavarták. A fegyverek hatalmas mennyiségben érkeznek Ciszjordániába is.

Az alábbi képsorok is Tulkramban készültek pár napja. A felvétel végén látható, ahogy áthajtanak a zsidók egy holttesten.

(Szent Korona Rádió)

Izrael módszeresen rabolja el a palesztin gyerekeket (jelentések, dokumentált esetek)

Euro-Med Human Rights Monitor: Izrael szerveket lop el a gázai holttestekből – nem ma kezdték…