A “stressz miatt” lopott ruhaboltokból az iráni születésű képviselő Új-Zélandon

Golriz Ghahraman néhány évvel ezelőtt azzal került be a hírekbe, hogy iráni születésű menekültként választották meg parlamenti képviselőnek Új-Zélandon. Most viszont a lemondásáról szóltak a cikkek. A politikust ugyanis bolti lopáson kapták, az ügyben már rendőrségi nyomozás folyik.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A szélsőbaloldali Zöld Párt politikusa a gyanú szerint háromszor is lopott két ruházati üzletből Aucklandban, illetve Wellingtonban.

Golriz Ghahraman elmondása szerint a “munkával kapcsolatos stressz miatt viselkedett teljesen jellemtelenül”.

“Sok embert cserbenhagytam, és nagyon sajnálom”

– kért bocsánatot a történtek miatt.

A 42 éves politikus ellen nem emeltek vádat bűncselekmény miatt, de elismerte, hogy a tettei “nem feleltek meg azoknak a viselkedési normáknak, amelyeket a választott képviselőktől elvárnak”.

“Ezt a viselkedést nem tudom megmagyarázni, mert semmilyen szempontból nem racionális, és az orvosi vizsgálat után megértettem, hogy nem vagyok jól”

– mondta, hozzátéve, hogy nem akarja mentegetni magát.

“A mentálhigiénés szakember, akihez járok, azt mondja, hogy a mostani viselkedésem összhangban van a közelmúltbeli eseményekkel, amelyek szélsőséges stresszreakciót váltanak ki, és korábban fel nem ismert traumával kapcsolatosak” – magyarázta.

James Shaw, a Zöld Párt társelnöke a lemondására reagálva azt mondta, hogy Ghahramant a megválasztása óta fenyegették fizikai és nemi erőszakkal, sőt halálos fenyegetéseket is kapott. “Ez magasabb szintű stresszt jelentett, mint amit a legtöbb parlamenti képviselő tapasztal” – mentegette a párttársa.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Lelövetné a tüntető íreket a migráns írországi politikus

A zöld az új vörös – A Zöldek frakcióvezetője Lenintől idézett az EP-ben

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)