Legalizálnák az aberrált párok házasságát Görögországban

Görögország miniszterelnöke, Kiriákosz Micotákisz tervei szerint a baloldali ellenzék támogatásával készülnek legalizálni az aberrált párok házasságát és lehetővé tenni az LMBTQP pároknak a gyerek örökbefogadás lehetőségét. Az ortodox egyház és a jobboldali pártok természetesen mindent megtesznek, hogy a törvényt ne fogadják el.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök tervei szerint Görögországban ideje legalizálni az aberrált párok házasságát (az országban már 2015 óta legális az azonos neműek élettársi kapcsolata), illetve megadni a lehetőséget az LMBTQP párok számára, hogy gyereket adoptálhassanak. Ráadásul  Micotákisz csütörtökön mindehhez megkapta a baloldali ellenzék döntő támogatását.

Stefanosz Kasszelakisz, a baloldali Sziriza párt nyíltan homoszexuális vezetője utasította 38 törvényhozóját, hogy szavazzák meg a javaslatot azzal együtt, hogy ő maga részben bírálta az intézkedést, mert szerinte “nem megy elég messzire a szülői jogok terén”. Neki még az sem lenne elég, hogy az aberráltak örökbe fogadhatják a gyerekeket, szerinte már azt is engedélyezni kéne, hogy béranyákkal vállalhassanak gyereket.

A béranyaság gyakorlatát Ferenc pápa nemrég elítélte, sőt Olaszországban egyenesen illegális, Görögországban viszont engedélyezett, de kizárólag azoknak az egyedülálló vagy házas nőknek, akik egészségügyi okokból nem képesek gyermeket vállalni.

Meglesz a szavazatszám

Jelen állás szerint az ellenzék támogatása biztosítaná, hogy a törvény átmenjen a 300 fős görög parlamenten, pedig Micotákisz jobbközép pártjának egy tucatnyi törvényhozója ellenzi azt. A pártnak összesen 158 képviselője ül a görög országgyűlésben.

Kasszelakisz azért is bírálta hat hónapja immár a második ciklusára megválasztott Micotákiszt, amiért az nem volt hajlandó minden törvényhozóját rákényszeríteni, hogy támogassa ezt a normalitás ellenes törvényt.

Az ortodoxok küzdenek a törvény ellen

A törvénytervezetet a leghangosabban a Görögországban igen nagy befolyással bíró görög ortodox egyház kritizálta. Az egyház szerint a törvény a görög társadalom szétzilálásának első lépése lehet, és úgy vélik, hogy az azonos neműek házasságának engedélyezése az első lépés afelé, hogy a homoszexuális családok könnyedén szülői jogokat szerezzenek.

Micitákiszról az egyházi kritika lepergett, és közölte, hogy szívesen meghallgatják az egyház véleményét, majd megjegyezte, hogy Görögországban az állam hozza a törvényeket.

Miként az ortodoxok, úgy a parlamenti jobboldali pártok is ellenzik a tervet. A görögországi közvélemény-kutatások szerint a görögök egyformán megosztottak az azonos neműek házasságának kérdésében, viszont ellenzik a teljes körű szülői jogok kiterjesztését az aberrált párokra.

A kormány javaslatát részletesen a következő héten hozzák nyilvánosságra, a törvényalkotás még több hetet vehet igénybe.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

LMBTQP-propaganda esemény Erzsébetvárosban

Az LMBTQP áradatként fogja elönteni a lengyel iskolákat

(Pinkdex nyomán Szent Korona Rádió)