A Magyarországon börtönben lévő Ilaria Salis mellett tartottak tüntetést az antifák Milánóban

Néhány száz ember gyűlt össze Milánóban szombat délután egy anarchista és antifasiszta tüntetésen, amelynek fő platformja a szolidaritás Ilaria Salis, a 39 éves monzai antifa iránt, aki közel egy éve börtönben van Budapesten, miután részt vett a Hammerbande tagjaként a februári embervadászatokban – írja a Milano Today. A továbbiakban a Kuruc.info cikkét változatlanul közöljük.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A menet, amely a Piazza Durante felől a Città Studi negyeden kanyargott a Piazza Leonardo da Vinci térig, egy vezető transzparenssel indult, amelyen ez állt: “Sem börtön, sem kiadatás, szabadságot minden antifának Milánótól Budapestig” és a “10, 100, 1000 Acca Larenzia” szlogennel, mely egyértelmű utalás az azonos nevű mészárlásra, amely során antifa támadók 1978-ban a nacionalista Ifjúsági Front két tagját meggyilkolták a szélsőjobboldali Olasz Szociális Mozgalom irodája előtt.

Az antifa szolidaritási tüntetés plakátja (fotó: Facebook.)

A felvonulást beharangozó sajtóközleményben szó esett a “szervezett neonáci és neofasiszta csoportokról, amelyek bőséges cselekvési lehetőséggel rendelkeznek, amelyek egyre inkább szaporodnak az országon kívül és belül”, köszönhetően a “termékeny talajnak, a populista és reakciós eszmék propagandájának”, amelyet „több évtizedes mélységes gazdasági és társadalmi válságok hoztak létre”.

A szervezők kifejezetten támadták a nagy európai jobboldali (valójában sékeljobboldali) pártokat, mint a National Assemblement (Nemzeti Tömörülés – Franciaország), az Olaszország Fivéreit, az AfD-t és a Voxot (Spanyolország), de elítélték a fasiszták beszivárgását az országba (?), továbbá elítélték a Dublinban kirobbant “rasszista” összecsapásokat is, valamint éltették a katalán szeparatisták amnesztiáját.

Szívszaggató sorsa van a terrorista némbernek

Ilaria Salis kapcsán a szervezők kifejtették, hogy a magyar hatóságok kísérletet tettek egy “fantombűnszövetség” kialakítására, hogy kriminalizálják az Antifa mozgalom tagjait, ezért szabadságot követeltek a már elfogott és a még körözés alatt lévő társaiknak.

Ilaria Salis néhány hónappal ezelőtt levelet írt ügyvédeinek (a budapesti olasz nagykövetségen keresztül), hogy feljelentse Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bíróságán az embertelen fogvatartási körülmények miatt a cellában lévő poloskáktól a kihagyott étkezésekig, egészen addig, hogy a foglyokat bőrpórázon tartják a börtönből a bíróságra való átszállítás során, vagy fordítva. A zöld-baloldali szövetség szenátora, Ilaria Cucchi is érdeklődött az ügye iránt, sajtótájékoztatót tartott a Palazzo Madama-ban.

“Szabadságot minden antifának Milánótól Budapestig”

A másik olasz állampolgárságú Hammerbande-tag, Gabriele Marchesi november óta van házi őrizetben Milánóban, amíg az olasz bíróságok döntenek a kiadatásáról.

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)

 

Ismét Budapestre mozgósít a védtelen és ártatlan embereket összeverő terrorista Antifa

Antifa-támadások: Január végén kezdődik három vádlott bírósági eljárása