Ma “csak” egy radarállomásra mértek csapást Jemenben

Mint megírtuk, a Pentagon szerint a konfliktusnak nincs köze a gázai konfliktushoz… Ehhez képest a jemeni húszik a palesztinokat érő népirtás miatt kezdtek bele a Vörös-tenger blokádjába. Az első légicsapás-sorozatról szóló összeállításunkat ide kattintva tudja olvasni.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ezúttal a USS Carney romboló lőtt Tomahawk rakétákkal egy Sanaa, a jemeni főváros közelében található radarállomást helyi idő szerint szombaton kora hajnalban.

Az amerikai hadsereg bejelentése szerint ez a nyugati hatalmaskodók előző napi, közel 30 célpontot támadó akciójának folytatása volt. A cél a húszik távoli csapásmérő erejének gyengítése volt, mivel korábban sorozatban drónokkal és ballisztikus rakétákkal lőtték a tengeren áthaladó, az izraelieket segítő hajókat. Ebben a most lerombolt radarállomás is segítette a palesztin nép megmaradásáért küzdő erőket.

Az amerikai támadás előtt nem sokkal jelentették be az amerikaiak, hogy a húszik a szövetséges támadásra válaszul ballisztikus rakétát lőttek ki a Vörös-tenger felé, de az hajóktól távol esett a vízbe. A húszik Legfelsőbb Politikai Tanácsa korábban bejelentette, hogy minden brit-amerikai érdekeltséget legitim célpontnak tekintenek és a két országnak drága árat kell majd fizetnie, amiért a húszikra támadt.

A csütörtöki brit-amerikai csapásnak, ami a hútik Sana’a-i, Hodaidah kikőváros környékén, illetve 3 másik régióban található bázisait célozta, a milícia állítása szerint 5 halálos és 6 sebesült áldozata volt.

(444, Guardian, New York Times nyomán Szent Korona Rádió)

“Halál Amerikára! Halál Izraelre! Átok a zsidókra!” – Kik is azok a jemeni húszik

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is