Félmegoldás: Engedélyezték a riasztólövést a határt védő rendőröknek

Már 2015-ben is komoly problémát okoztak az erőszakos, állatiasan viselkedő illegális bevándorlók, azonban az elmúlt évben egyre gyakoribb a lövöldözés is a szerb oldalon. A valódi jobboldal már évek óta mondja, hogy engedélyezni kellene a lőfegyver használatot a határon szolgálatot teljesítőknek, de az Országgyűlés megint csak félmegoldást választott.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Rétvári Bence az InfoRádiónak elmondta, hogy az Országgyűlés az év végén elfogadta a rendőrségi törvény módosítását és bevezette a “riasztólövés” intézményét. Így, ha más kényszerítő eszköz alkalmazása nem vezet eredményre, a fokozatosság elvének betartása mellett van egy új kényszerintézkedési lehetőség, annak érdekében, hogy a rendőrök meg tudják védeni magukat és az ország törvényes rendjét. Jogosan merül fel a kérdés minden gondolkodásra képes emberben, hogy mennyit ér a riasztólövés az agresszív hordákkal és a felfegyverzett emberkereskedőkkel szemben? Valószínüleg nem túl sokat, pont emiatt lenne szükség, hogy végre lőhessenek a behatolókra vagy a migrációt támogató maffiózókra, ha a helyzet megkívánja. Ebben lehetne követni a szaudi példát.

Frontex összesített adatai alapján tavaly 355 300-an jutottak be illegálisan Európába, ez 2016 óta a legmagasabb érték, és 17 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest. Eközben a kiutasítások nyolcvan százaléka eredménytelen volt. Ebből látszik, hogy a migráció nem csak egy álprobléma és még bőven van mit tenni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A növekvő agresszió ellenére, gyávaságból nem fokozzák a fellépést az illegális bevándorlókkal szemben

Embercsempészek közötti folyamatos háborúkról és terrorveszélyről számolnak be a titkosszolgálatok a déli határon

(Infostart nyomán Szent Korona Rádió)