Már több mint 10 ezren jöttek – Így célozzák kifejezetten filippínókat a magyarországi álláshirdetések

Továbbra is folyamatosan telepítik be Magyarországra a mindenféle nemzetiségű vendégmunkásokat, jelenleg főként a filippínókat. A távol keleti vendégmunkások nem csak a magyar munkavállalók helyére érkeznek, de kulturálisan sem tesznek jót az országnak.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Fülöp-szigetek toborzóirodái egyre gyakrabban keresnek munkásokat Magyarországra. Ilyen iroda a Peridot International Resources privát munkaerő-közvetítő ügynökség is, amelynek közösségi oldalán a Világgazdaság szerint az utóbbi időben jól láthatóan elszaporodtak a filippínókat megcélzó magyarországi álláshirdetések.

A lap szerint a legutolsó, január 7-i bejegyzésben például valamiért kizárólag női munkásokat keresnek, akiknek a következő feltételeknek kell megfelelniük:

  • érettségi;
  • minimum 160 centi testmagasság;
  • szakmai tapasztalat, különösen az autóipar területén;
  • jó kommunikációs képesség.

Arra is kitértek, hogy magára a bejegyzésre több mint 6000 lájk érkezett, rengetegen pedig azt írták a hozzászólásukban, hogy érdekli őket a munkalehetőség.

A foglalkoztatáspolitikai államtitkár, Czomba Sándor közlése alapján ma Magyarországon 120 ezer vendégmunkás dolgozik, döntő többségük, mintegy 40 ezer ukrán állampolgár, emellett azonban vannak szerbek jelentősebb létszámban, illetve vietnámiak mintegy 16 ezren, és Fülöp-szigetekiek kicsivel több mint 10 ezren. Az államtitkár szerint hisztériakeltés, hogy ők elvennék a magyarok munkáját – írta a Népszava.

A DK január 9-i közleménye szerint átverés az Orbán-kormány újévkor hatályba lépett vendégmunkás-törvénye,  amely az előző évi üres állások számában maximalizálja a vendégmunkások számát. A KSH adatai szerint ugyanis közel 80 ezer üres hazai álláshely volt 2023 harmadik negyedévében. Így a Czomba Sándor által mondott 120 ezres számból kiindulva Gyurcsányék szerint Orbán Viktorék már most 40 ezerrel több vendégmunkást telepítettek be, törvénytelenül, hogy a milliárdos elitnek, a gazdag nagyvállalatoknak dolgozzanak. Ezt szerintük azonnal meg kell tiltani.

Gyurcsányék szavait nagy többségében nem szabad elhinni, de jelen esetben ki kell jelentenünk, hogy egyetértünk abba, nem szabad távolkeleti migránsokat sem betelepíteni. A más kultúrából érkező vendégmunkások egyrészt megváltoztatják a kultúrát, de a magyar emberek álláskeresését is csak nehezítik.

December közepi hír volt, hogy már 8–10 ezer filippínó vendégmunkás is dolgozhat Magyarországon, és hogy a számuk idén jelentősen nőhet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

BYD-gyárral együtt a “vendégmunkások” is jönnek

Testőrök mögé bújva cserélték filippínókra a gyöngyösi dolgozókat

(24.hu – Szent Korona Rádió)