Ismételten újságírót gyilkolt Izrael

Az újságírónő a dél-gázai Hán Júniszban lévő otthonát ért rakétacsapásban halt meg. Az október 7-i eszkaláció óta 113 újságíró vesztette Izrael miatt életét. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Heba al-Abdallah palesztin újságíró meghalt az izraeli hadsereg támadásában – jelentették kedden helyi médiaorgánumok orvosi forrásokra hivatkozva.

A beszámolók szerint Abdallah a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júniszban lévő otthonában tartózkodott családjával, amikor egy izraeli repülőgép lebombázta az otthonukat, és mindenkit meggyilkolva a házban tartózkodók közül.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint október 7. óta legalább 113 újságírót öltek meg, így ez az egyik leghalálosabb konfliktus a média számára.

Számos palesztin újságíró és médiaszemélyiség a Gázai övezetben felszólalt a gyilkosságok ellen.

Közös nyilatkozatukban azt mondták, hogy Izrael “[Abdallah] otthona elleni támadása azt bizonyítja, hogy Izrael ragaszkodik az újságírók meggyilkolásához és a palesztin média munkatársainak célba vételéhez, azzal a szándékkal, hogy eltörölje az igazságot és megakadályozza bűneik leleplezését”.

Abdallah meggyilkolására napokkal azután került sor, hogy január 7-én egy izraeli légicsapás két újságírót ölt meg, köztük Hamza al-Dahdouhot, az Al Jazeera gázai irodavezetőjének, Wael al-Dahdouhnak a fiát.

A támadásban megölt másik újságíró neve Mustafa Thuraya.

Az Al Jazeera Media Network elítélte a két ember megölését, és azt mondta, hogy szándékos támadás történt.

“Sürgetjük a Nemzetközi Büntetőbíróságot, a kormányokat és az emberi jogi szervezeteket, valamint az ENSZ-t, hogy vonják felelősségre Izraelt a szörnyű bűnökért, és követeljük, hogy vessenek véget az újságírók célba vételének és megölésének” – áll a hálózat közleményében.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Beállt az IDF-be a “magyar” zsidó: Hívást érzett a palesztinok gyilkolására a Ferencváros volt kézise

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)