Újabb izraeli “cenzúra”: két újságírót gyilkolt meg az agresszív terrorállam

Wael Al-Dahdouh, Hamza édesapja megözvegyült menyét vigasztalja, miközben halott fia kezét fogja.

Izrael nap mint nap gyilkol civileket a gázai övezetben, jelen esetben két újságíró esett áldozatául a terrorállam ámokfutásának. Hamza Wael Dahdouh, az Al Jazeera újságírója és Mustafa Thuria, az AFP videósa egy autóban vesztették életüket, amikor Rafah és Khan Júnisz között egy izraeli rakétatalálat érte őket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Hamza Wael Dahdouh édesapja, Wael Al-Dahdouh az Al Jazeera gázai irodavezetője. Ő maga is megsérült nemrég egy rakétatámadás során. Feleségét és két másik gyermekét pedig még a háború első heteiben vesztette el szintén egy izraeli csapás során.

Dahdouh és Thuria autójának maradványait vizsgálják a helyiek Khan Júniszban.
photo_camera Dahdouh és Thuria autójának maradványait vizsgálják a helyiek Khan Júniszban. Fotó: ABED RAHIM KHATIB/Anadolu via AFP

A New York-i székhelyű Committee to Protect Journalists szerint október 7. és december 31. között legalább 77 újságírót és médiamunkást öltek meg a térségben. Emlékezetes eset volt, amikor nem is Gázában, hanem a libanoni határnál egy izraeli tankkal lőttek békésen dolgozó operatőrök és fotósok közé.

A ma reggel a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Júnis városára mért csapásoknak jelentős civil áldozatai is voltak. A Nasszer kórház egészségügyi tisztviselői azt mondták, a város házaira mért izraeli csapások 50 ember halálát okozták. A gázai egészségügyi minisztériumnak nevezett szervezt pedig azt állítja, 113 palesztin meghalt és 250 másik megsebesült az elmúlt 24 órában. Ezzel a gázai halálos áldozatok száma október 7. óta 22 835-re emelkedett, a sebesültek száma pedig 58 416-ra – tette hozzá a közlemény.

Példák az iszlám-keresztény együttélésre (videók)

Közel-keleti összefoglalónk: Libanon megtámadását készítik elő, de már Blinkennek sem tetszik Gáza kiürítése

(444.hu – Szent Korona Rádió)