Úton a digitális diktatúra felé: Február elején jelenik meg az Apple méregdrága kevert valóságos szemüvege

Bő fél évvel azután, hogy az Apple hivatalosan is leleplezte a Vision Pro névre hallgató AR szemüvegét, a megjelenési dátumot sem titkolják többé, a cég hétfői bejelentése szerint január 19-én indul az előrendelés, és február 2-ától lehet majd megvenni, de kizárólag az Egyesült Államokban. A sima VR szemüvegekkel szemben ez keverni fogja a valóságot a digitális tartalommal, így ez egy hatalmas lépés lesz az életellenes technokrácia felé.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója azt írta, hogy eljött a térbeli számítógépezés kora, az Apple Vision Prót a legfejlettebb szórakoztató elektronikai terméknek nevezte, amelyet valaha megalkottak, és azt is kijelentette, hogy a forradalmi és mágikus kezelőfelülete teljesen át fogja formálni az életünket. Hogy ez tényleg így lesz-e, az majd kiderül, de semmiképpen sem jó az irányvonal, ami szerint ennyire digitalizálni kell az életünket.

Ma már elengedhetetlen egy bizonyos szintű informatikai háttér mindenkinek, de nem szabad, hogy tudatosan zuhanjunk bele a digitalizációba. Talán szerencse, hogy a Vision Pro a legfapadosabb, 256 gigás modellje is 3499 dollár lesz, vagyis mai árfolyamon kicsit több, mint 1,2 millió forintot kell kiperkálni. Így talán pár évig még nem lesz világszinten elterjedt.

Mégsem feltörhetetlenek az Apple eszközei – Tudatosan hagyták bennük a kiskaput?

A Meta legújabb terve, hogy ne lehessen megkülönböztetni a virtuális valóságot a valóságtól

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)