A muszlim világban már bojkottálják a McDonald’s-ot

Jelentős hatással van a gyorsétteremláncra az Izrael és a Hamász között dúló háború. A McDonald’s-ot érintő bojkott abból indult ki, hogy a gyorsétteremlánc izraeli partnercége a háború elején több ezer adag ingyen étellel látta el az izraeli katonákat.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A Hamász és az Izrael között kitört háború óta egyre több muszlim országban bojkottálják a legnagyobb gyorsétteremláncokat, köztük a Starbucksot és Burger Kinget is, most pedig a McDonald’s is érzi a konfliktus negatív hatásait.- közölte a vállalat vezérigazgatója a LinkedIn profilján. Chris Kempczinski kiemelte, nemcsak a közel-keleti piacokon, hanem néhány esetben azon kívül is ártanak a vállalatnak a háború miatt róluk terjedő hírek.

A McDonald’s-ot érintő bojkott abból indult ki, hogy a gyorsétteremlánc izraeli partnercége a háború elején több ezer adag ingyen étellel látta el az izraeli katonákat. Emiatt pedig minden McDonald’s-ot azzal vádoltak meg, hogy izraelpárti, ami Kempczinksi elmondása szerint “elszomorító és megalapozatlan  félretájékoztatás”.

A vállalat vezérigazgatójának bejegyzése szerint minden országban, ahol jelen vannak, helyi tulajdonosok irányítják az éttermeket és ez alól a muszlim országok sem kivételek. A lap kiemelte, hogy az izraeli McDonald’s akciójától annak idején azonnal elhatárolódott több muszlim ország saját étterme is. Mindenesetre mi csak örülünk neki, hogy kevésbé népszerű a jenki trashfood.

Abortuszpárti feministát állít példaként a gyermekek elé a McDonald’s

(ATV nyomán Szent Korona Rádió)