Dél-Afrika is eljárást indít a zsidó terrorhadsereghez való csatlakozók ellen

Az afrikai ország és Izrael között feszült a viszony, Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök mészárlásnak is nevezte az izraeli hadműveleteket Gázában.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A dél-afrikai kormány aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ország több állampolgára is csatlakozott az izraeli hadsereghez a zsidó állam és a Hamász közti háborúban és kilátásba helyezte, hogy eljárást indít ellenük.

A tájékoztatás szerint ez sérti a nemzetközi jogot és további nemzetközi bűncselekményhez is hozzájárulhat, ami miatt Dél-Afrika felelősségre vonhatja az érintetteket.

The Jewish Chronicle írása szerint a dél-afrikaiaknak a kormány engedélyét kell kérniük, amennyiben Izraelért szeretnének harcolni és az ország állambiztonsági ügynöksége követi, hogy kik ragadtak fegyvert Izrael oldalán az dél-afrikaiak közül. Az ország külügyminisztériuma szerint akár az állampolgárságot is megvonhatják azoktól, akik olyan ország oldalán szállnak harcba, melyet Dél-Afrika nem támogat, vagy mellyel nem ért egyet.

Márpedig hétfőn Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök népirtásnak és mészárlásnak nevezte Izrael tevékenységét a Gázai övezetben, és a hónap egy korábbi pontján Dél-Afrika egy Hamász-küldöttséget is fogadott. Az afrikai ország egyike azon kevés államnak, mely a palesztinok legitim képviselőiként fogadja el a szabadságharcos szervezetet.

A két ország a nagyköveteit is hazarendelte a másik országból a háború kitörése óta.

Hasonló törvénytervezet elfogadására még Törökországban kerülhet sor, ahol teljes vagyonelkobzást, életfogytiglani börtönbüntetést és állampolgárságtól való megfosztást is kilátásba helyeznek.

(Világgazdaság nyomán Szent Korona Rádió)

 

Törökország megbüntetné a Gázában harcoló kettős állampolgárait