A magyarokat utálják legjobban az ukránok az EU tag szomszédos népek közül

A munkácsi vár turul szobra helyére önkényesen felállított ukrán címer.

Kutatásokból derült ki, hogy a szomszédjaik közül a magyarok iránt viselnek a legnegatívabb érzelmeket az ukránok és úgy érzik, hogy ez fordítva is igaz. Valószínűleg nem tetszik nekik, hogy hazánk az Oroszországgal viselt háborúban nem támogatja őket vakon, de ha összevetjük hogy még ennek ellenére is mennyi mindennel támogattuk őket, tőlük pedig a magyargyűlöletet kaptuk köszönetül ne lepődjenek meg ha nem öleljük őket a keblünkre.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A Razumkov Központ és a Foundation Democratic Initiatives által nemrégiben végzett felmérésből kiderült, hogy Magyarország az egyetlen szomszédos EU-tagállam, amelyet az ukránok relatív többsége negatívan értékel.

A pozitív vélemények tekintetében viszont Lengyelország végzett az élen, amelyet az ukránok 66 százaléka szeret, míg negatív véleményt csak 8 százalékuk fejezett ki. A megkérdezettek 51%-a úgy vélte, hogy a lengyel lakosság kedvezően tekint Ukrajnára.

Magyarország az egyetlen szomszédos uniós tagállam, amellyel szemben az ukránok relatív többsége (46%) negatív érzésekkel viseltetik. De az sem túl hízelgő, hogy csak 27 százaléknak van semleges álláspontja Magyarországról, míg pozitív érzéseket csak az ukránok 21 százaléka táplál felénk – írja az RBC az adatokról.

Az ukrán portál szerint érdemes megjegyezni, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök vezette Magyarország – az ukránok megítélése alapján – kifejezetten oroszbarát álláspontot képvisel, Ukrajna ellen nyilatkozik, és akadályozza az országnak nyújtott uniós támogatást. Így az ukránok 66 százaléka úgy gondolja, hogy a magyarok sem kedvelik őket.

A felmérés kiemelte, hogy az ukránok pozitívan viszonyulnak Moldovához (49,5%) és Romániához (47%), miközben viszonylag kevesen táplálnak negatív érzelmeket a két ország iránt. Szlovákiáról már vegyesebb a kép: egyenlő arányban (38,5%) semleges és pozitív hozzáállással. Ezzel szemben Fehéroroszország az utolsó helyen állt, az ukránok 78%-a negatívan vélekedett, ami a legmagasabb negatív arányt jelenti a szomszédok között. Figyelemre méltó, hogy az ukránok túlnyomórészt úgy vélték, hogy a fehéroroszok negatívan viszonyulnak Ukrajnához, és csak 7%-uk hitt a pozitív hozzáállásban.

Az ukrán merényleteket inkább az impulzusok, mint a logika vezérli – Belső információk ukrán vezetőktől

Ukrajnába kerülhetnek a hazánkban készülő harcjárművek

Felállították a munkácsi Turul helyére az ukrán címert – Várjuk a Kárpátszki Szics elhatárolódását! (Frissítve)

(Kárpáthír – Szent Korona Rádió)