Malajzia megtiltotta az izraeli hajók kikötését a dokkjaiban

Anwar Ibrahim malajziai miniszterelnök december 20-án nyilatkozatot adott ki, amelyben bejelentette, hogy az ország azonnal megtiltja a Zim izraeli hajózási vállalatnak, hogy dokkjait használja.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

“A malajziai kormány úgy döntött, hogy blokkolja és megtiltja az izraeli székhelyű Zim hajózási társaságnak, hogy bármelyik malajziai kikötőben kikössön” – közölte Ibrahim miniszterelnök a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában. “A közlekedési minisztérium azonnali intézkedéseket fog hozni, és azonnali hatállyal végleges tilalmat rendel el a társasággal szemben”.

Ibrahim azt is elmondta, hogy 2002-ben a malajziai kabinet engedélyezte a Zim hajóinak dokkolását Malajziában; 2005-ben pedig a kabinet engedélyezte a Zim számára, hogy kikössön Malajziában, de a kormány most úgy döntött, hogy minden korábbi, a Zim hajózási társaságra vonatkozó döntést visszavon.

“Ezek a szankciók válaszul szolgálnak Izrael intézkedéseire, amelyek figyelmen kívül hagyják az alapvető humanitárius elveket, és a palesztinok elleni folyamatos mészárlással és brutalitással megsértik a nemzetközi jogot” – jelentette ki a malajziai miniszterelnök.

Katolikusokat gyilkol Izrael!

Izrael szándékosan éhezteti a palesztinokat, hogy előnyre tegyenek szert

(The Cradle nyomán Szent Korona Rádió)