Katolikusokat gyilkol Izrael!

A Jeruzsálemi Latin Patriarchátus, a térség római katolikus egyházmegyéje azzal vádolta az Izraeli Védelmi Erők (IDF) orvlövészét, hogy szombaton megölt két nőt és megsebesített hét másik egyháztagot a gázai Szent Család plébánián.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A nyilatkozat szerint a templom az a hely, ahol “a keresztény családok többsége a háború kezdete óta menedéket talált”. Az egyház azt is állítja, hogy az IDF nem adott figyelmeztetést, és hogy az áldozatokat “hidegvérrel lőtték le a plébánia helyiségeiben”. A két halott egy anya és a lánya. Katolikus tisztviselők azt is elmondták, hogy az IDF rakétái célba vették és eltalálták a Teréz Anya Nővérek Szövetségét, amely 54 fogyatékos embert telepített ki, akik nem jutottak lélegeztetőgéphez.

Ferenc pápa vasárnapi heti áldásában elítélte az incidenst, mondván:

Gázából továbbra is nagyon súlyos és fájdalmas híreket kapok. Fegyvertelen civilek bombázások és lövöldözések célpontjai. És ez még a Szent Család plébánián belül is megtörtént, ahol nem terroristák vannak, hanem családok, gyerekek, betegek vagy fogyatékkal élők, apácák.

A továbbiakban azt mondta, hogy “ez terrorizmus”, és békés megoldást sürgetett.

A Times of Israel beszámolója szerint az IDF azt mondta, hogy “vizsgálja az incidenst”, amikor megkeresték, hogy nyilatkozzon. Az IDF azt mondta, hogy megpróbálja mérsékelni a civil áldozatok számát…

“Armageddon lobbi”: A keresztény cionisták így alakítják az amerikai politikát

Keresztényellenesség Izraelben (videók)

(Jurist nyomán Szent Korona Rádió)