LMBTQP-propaganda mesére került rá a 18-as karika Oroszországban

Gyermekeknek szánt rajzfilmre került rá a 18-as karika Oroszországban. Az Én kicsi pónim: Varázslatos barátság című sorozatban megjelenő LMBTQP-propaganda miatt a Kinopoiszk lecserélte a rajzfilm korhatárbesorolását.

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az orosz legfelsőbb bíróság az igazságügyi minisztérium kezdeményezésére szélsőséges szervezetnek nyilvánította és betiltotta a nemzetközi LMBTQP mozgalmat, aminek következtében több pontos is látványosabb lett az LMBTQP-lobbival való harc az országban.

Ezúttal egy gyermekmegrontó mese, az Én kicsi pónim: Varázslatos barátság című rajzfilmsorozat került a célkeresztbe. A Kinopoiszk – az IMDb orosz megfelelője – lecserélte a rajzfilmsorozat korhatár-besorolását és most már 18 éven felülieknek ajánlja csak a megtekintést. A világ harmadik leglátogatottabb filmes adatbázisa nem indokolta a döntést, de egyes vélemények szerint ennek oka a mesépen szereplő bújtatott LMBTQP-propaganda.

Nemrég a 2000-es évek elején népszerű popduó t.A.T.u. tartalmaihoz korlátozta a hozzáférést a VKontakte (az „orosz Facebook”). A két énekesnő az All the Things She Said című dal videóklipjében csókolózik. A közösségimédia-felület minden ilyen videót önként eltávolított, amikor a propagandatörvény kiterjesztését Vlagyimir Putyin aláírta.

Oroszországban már korábban is távolítottak el vagy tiltottak be queernek vélt tartalmakat a propagandatörvényre hivatkozva, ám a legfelsőbb bíróság új döntése még inkább felgyorsítja ezeket a folyamatokat.

Oroszország kezdeményezte az LMBTQP-mozgalmak betiltását

LMBTQP Youtuber futott el Oroszországból, ahol nem látták szívesen

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)