LMBTQP Youtuber futott el Oroszországból, ahol nem látták szívesen

A 21 éves “Max” nevű, sminkvideókat készítő, önmagát queernek valló Youtuber kénytelen volt elhagyni Oroszországot, mivel amellett, hogy törvénysértései miatt a rendőrség is felfigyelt rá, még az egyetemi hallgatói jogviszonyát is megszüntette a Kubani Állami Egyetem. Oroszország a jelek szerint következetesen betartatja az LMBTQP-lobbi elleni törvényeket, hogy megvédje állampolgárait a létrontástól.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A PinkNewsnak adott interjújában Max elmondta, hogy a Krasznodarban található egyetemen építészetet és várostervezést tanult, szabadidejében pedig a hobbijának élt – videókban sminkelte ki magát, amit az internetre is feltöltött. Ezek nagy része egyszerű, állítása szerint hétköznapi smink volt,

“csak egy kis korrektor, BB krém, kicsit megcsináltam a szemöldököm, szóval semmi rendkívüli”

– mondta. Ebből ki is derül hogy nem érzi a különbséget egy “hétköznapi férfi smink”, tehát semmi és egy nőknél is extravagánsnak számító kinézet között.

A rendőrök kifejezetten a “drag jellegű” sminkjei miatt vitték be kihallgatni. Elmondták neki, hogy ezzel gyerekeknek propagálja a nemváltást, ami az orosz törvényekbe ütközik. Közölték továbbá az igazságot, hogy mivel férfi, aki nőnek öltözik – ami tilos Oroszországban –  és felteszi a videókat az internetre,  ezzel gyerekeknek reklámozza a nemváltást.

Maksim Belomytsev Youtube csatornájának profilképe.

A rendőrség egy kérdezz-felelek típusú videóját is kifogásolta, ahol a jó ízlésű emberek felháborodására reagálva folytatott LMBTQP propagandát. A rendőrségen folyamatosan kinyilvánították neki, hogy nem értenek egyet a lobbival, amit képvisel, ez pedig zokon esett a kis Maxnak.

Letartóztatása megjelent a helyi újságban, így az egyetem is értesült róla és homoszexualitás népszerűsítéséért megszüntették a tanulói jogviszonyát.

Max, mivel belátta, hogy nem ronthatja büntetlenül a levegőt Oroszországban a sminkelős videóival, amik gyermekeket zavarhatnak össze az egészséges szexuális fejlődésükben, nyugatra menekült, mint sok ezer hasonló nemi identitásbeli válsággal küzdő társa.

Hazaárulás miatt tartóztattak le egy LMBTQP aktivistát Oroszországban

Törökországban fóliázzák, Oroszországban tejesen betiltják – több országban is harcolnak a gyermekmegrontó könyvek ellen

(Humen – Szent Korona Rádió) éve