Román “újraegyesülésről” ír Erdély elcsatolása kapcsán az Euronews magyarországi újságírója

Sokféle propagandát láthattunk már a globalista Euronewson az oltástól kezdve a szélsőliberálisig, ám a magyar nyelvű kiadásában román propagandát viszonylag ritkán látni – hívta fel a figyelmet a Magyar Jelen

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Ezt a hiányosságot pótolta most egy bizonyos “Anna Matrai” cikkével, aki a magyar történelmet aligha ismeri, de legalább a románt kritika nélkül elhiszi. Más magyarázat aligha van arra, hogyan írhat olyat, hogy “105 évvel ezelőtt egyesült újra(!) Románia.

 

Hogyan is “egyesült újra” Románia? Erdély elrablásával, mi mással. Firkászunk talán nem tudja, de a román hivatkozási alap erre, hogy volt egy bizonyos II. Vitéz Mihály, aki a tizenötéves háború idején röpke egy évig, 1599-től 1600-ig az erdélyi fejedelmi cím mellett bírta a moldvai és havasföldit is. Igaz, hogy még ugyanebben az évben elveszítetette mindhárom állam feletti fennhatóságát, mégis Románia első egyesítőjének tartják a román hazugságokkal teli nemzeti történetírásban. Kell ennél legitimebb követelés? Az Euronewsnak nem.

„Székelyföld nem létezik” – üvöltötte egy soviniszta román szenátor a székely zászló kitűzése után

Újra színre léptek a román zugtáltosok!

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)