A világ Izrael ellen: Ezer hajó indul útnak, hogy blokád alá vonja a terrorállamot

A tervek szerint a mai napon körülbelül ezer hajó fog elindulni, 40 országból érkező 4500 utassal a Gázai övezet felé, hogy áttörjék az izraeli blokádot, és megszakítsák az Ashdod kikötője felé tartó tengeri forgalmat, megzavarva ezzel a cionista államnak szánt áruforgalom haladását.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Körülbelül ezer hajó gyűlik össze szerdán Törökországban, mielőtt a Gázai övezet felé indulnának, hogy megpróbálják áttörni az izraeli blokádot és megzavarni az Izraelbe irányuló tengeri kereskedelmet a Hamász elleni háború alatt, megismételve egy több mint egy évtizeddel ezelőtti hasonló kísérleteket 

− írta a The Times of Israel.

A Haber7 török hírportálnak adott interjújában Volkan Okçu, a tiltakozás egyik szervezője jelezte, hogy a hajókon 40 országból 4500 ember fog utazni, „köztük anticionista zsidók”.

Az ezer hajó közül 313-on orosz aktivisták, 104-en pedig spanyol aktivisták utaznak

− mondta. A „flottához” csak 12 török hajó fog csatlakozni.

Az aktivista a Haber7-nek jelezte, hogy a flotilla a tervek szerint csütörtökön hagyja el a török partokat. A tengeri konvoj először Cipruson fog megállni, mielőtt továbbhaladna az izraeli Ashdod kikötője felé. A jelentések szerint egyes résztvevők a házastársukat és gyermekeiket is a fedélzetre viszik.

Okçu elmondta, hogy a művelet fő célja az lenne, hogy az izraeli partok körüli nemzetközi vizeken megzavarják az Ashdod kikötője felé tartó tengeri kereskedelmet, hogy egy hétre, de akár 10 napra is megszakítsák az Izraelbe irányuló áruszállítást.

A tiltakozó akció emlékeztet az úgynevezett „Gázai Szabadságflotilla” 2010 májusi kísérletére, amely megpróbálta áttörni a Hamász által ellenőrzött Gázai övezet tengeri blokádját, de az izraeli haditengerészet feltartóztatta. Miután a konvoj megtagadta az izraeli haditengerészet utasítását, hogy hajózzanak be Ashdodba, izraeli kommandósok szálltak fel az egyik hajóra, a Mavi Marmarára, amely több mint 600 utast szállított. Miután heves ellenállásba ütköztek, a kommandósok tüzet nyitottak, és megöltek 10 török aktivistát. A támadás során tíz izraeli katona megsebesült.

Ez nem a győztes története? Az izraeli-palesztin tűzszünetről

Mi Magunk: Izrael gerjeszti vagy gátolja a bevándorlást?

(Index – Szent Korona Rádió)